ΚΥΣΕΑ: Αγορά 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Δεκεμβρίου 2017, 07:47

Την αγορά 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων τύπου Καϊόβα (KIOWA) από τις ΗΠΑ έναντι 46 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΥΣΕΑ στην τελευταία του συνεδρίαση.

Το εσπευσμένο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ έχει να κάνει με το διορία που είχαν θέσει οι Αμερικανοί, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσαν στην καταστροφή των ελικοπτέρων.

Πρόκειται για τα ελικόπτερα OH-58D Kiowa, τα οποία αποσύρονται από τον στρατό των ΗΠΑ και διατίθενται από το αμερικανικό Πεντάγωνο ως πλεονάζοντα αμυντικά είδη.

Η «οικογένεια» ελικοπτέρων KIOWA είναι στον αμερικανικό στρατό από το 1969.

Πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού σημειώνουν ότι θα αγοράσουν τα 70 ελικόπτερα στην τιμή που κάνει ένα ελικόπτερο Αpache.

Τα Kiowa είναι ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης, διαθέτουν πλατφόρμα οπλικών συστημάτων και οι στρατιωτικοί ισχυρίζονται ότι φέρουν τα ίδια όπλα με αυτά που έχουν τα Αpache.

Αφού ολοκληρωθεί η αγορά, μεταφερθούν στην Ελλάδα, συντηρηθούν και καταστούν επιχειρησιακά, τα ελικόπτερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΣ, θα μεταφερθούν στα νησιά.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία για διαπραγματεύσεις που αφορούν τη διμερή οικονομική συνεργασία και την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.

TAGS: