Μedia

ΕΣΗΕΜ-Θ για τους κουκουλοφόρους: Οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης των δημοσιογράφων

ΕΣΗΕΜ-Θ για τους κουκουλοφόρους: Οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης των δημοσιογράφων
Για οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή βίαιη εισβολή στα γραφεία της και τη χθεσινοβραδινή επίθεση στα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητεί, ακόμη, από τις Αρχές «να προστατεύσουν τον κόσμο της ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλε στα γραφεία της Ένωσης και αφού ακινητοποίησε με απειλές τους παρευρισκόμενους στον χώρο εργαζόμενους της γραμματείας, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε γραφεία και εξοπλισμό. 

«Οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στοχευμένα στον όροφο όπου στεγάζεται η γραμματεία της Ένωσης και ζήτησαν απειλητικά από τους εργαζόμενους να μην κινηθούν επειδή θα εξελιχθεί "μία παρέμβαση υπέρ των φυλακισμένων".

Στη συνέχεια κατέστρεψαν εξοπλισμό στα γραφεία του ορόφου (υπολογιστές, τηλεόραση, φωτοτυπικά) και τράπηκαν σε φυγή» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η σημερινή επίθεση, όπως και η χθεσινοβραδινή, θα αναφερθεί στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων».

Διαβάστε επίσης: Εισβολή κουκουλοφόρων στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ (pics)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments