Ελλάδα

Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών (pics)

Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών (pics)
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το εφετείο Αθηνών στην Οδό Λουκάρεως.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, πολύ κοντά στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Η Αστυνομία απέκλεισε εγκαίρως το σημείο, καθώς νωρίτερα, λίγο πριν τις 03:00, είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστου σε γραφεία ιστοσελίδας, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών μέχρι να πραγματοποιηθεί έκρηξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φύλακας είδε δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα να αφήνουν μία τσάντα και να εξαφανίζονται. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών.

Σημείωσε πως υπάρχουν αρκετές ζημιές που κυρίως εντοπίζονται στην είσοδο του Εφετείου αλλά και σε τζαμαρίες στην άλλη πλευρά του δρόμου

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Ο καπνός από την έκρηξη φαινόταν από μακριά

Όπως δήλωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Καλλιόπη Χαβέλα, που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, «ο καπνός από την βόμβα στο Εφετείο φαινόταν από μακριά, δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη».

Η δημοσιογράφος που κατοικεί επί της Αλεξάνδρας, διαγωνίως απέναντι από το κτίριο του Εφετείου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, τόνισε ότι «όλοι οι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ άμεσα αποκλείστηκε η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας από δύο περιπολικά».

Επίσης, «ένα ακόμα όχημα της αστυνομίας φώναζε στους κατοίκους να μην κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά να παραμείνουν στα σπίτια τους».

Ποιοι κρύβονται πίσω από το χτύπημα

O εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, λίγες ώρες μετά την ισχυρή έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών, έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Εφετείου αλλά και σε κτίρια που βρίσκονται απέναντι από αυτό και επεσήμανε ότι την έρευνα θα αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments