Μελβούρνη: Η στιγμή που ο 32χρονος Αφγανός ρίχνει το αυτοκίνητο στο πλήθος (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 12:57

Η αστυνομία της Αυστραλίας έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν ότι ο οδηγός που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς χθες στο κέντρο της Μελβούρνης συνδέεται με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, σήμερα ο εκτελών χρέη Επιτρόπου της Αστυνομίας Σέιν Πάτον δήλωσε ότι η αστυνομία συζήτησε με τον 32χρονο οδηγό αλλά ακόμη δεν του πήρε επίσημη κατάθεση. 

Ο άνδρας ο οποίος είναι αφγανικής καταγωγής, αναφέρθηκε σε «όνειρα και φωνές», αλλά επίσης απέδωσε και ορισμένες από τις ενέργειές του στην κακομεταχείριση των μουσουλμάνων.

«Δεν βρήκαμε κάποιες εξτρεμιστικές διασυνδέσεις αυτού του ανθρώπου. Δεν βρήκαμε κάποιον που να του υπαγορεύει ενέργειες ή κάποιες εξτρεμιστικές δραστηριότητες στο παρελθόν».

Ο Πάτον συνέχισε ότι 12 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται ενώ, ένας 80χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, καθώς η κατάσταση του είναι σοβαρή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε στον κεντρικό δρόμο Φλίντερς, κατά μήκος του ποταμού Γιάρα, στην επιχειρηματική συνοικία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας.

Όλοι οι δρόμοι στην κεντρική εμπορική συνοικία της Μελβούρνης δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία και τα τραμ κινούνται κανονικά.

Οι αρχές της Μελβούρνης έχουν τοποθετήσει περίπου 140 τσιμεντένια κολονάκια στο κέντρο της πόλης για να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις ενόπλων με οχήματα.


Δείτε το βίντεο: 

TAGS: