Διεθνή

Πρόεδρος Ινδονησίας: Το Μπαλί είναι ασφαλές για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς

Πρόεδρος Ινδονησίας: Το Μπαλί είναι ασφαλές για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς
"Θέλουμε να δείξουμε ότι το Μπαλί είναι ασφαλές για αυτούς που σχεδιάζουν να περάσουν εδώ τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. Δεν θα πρέπει να υπάρχει πλέον κακή εντύπωση για το Μπαλί λόγω του θέματος με την έκρηξη του ηφαιστείου", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος, αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην ανατολική επαρχία της χώρας, την Παπούα.

«Το Μπαλί είναι ασφαλές για αυτούς που σχεδιάζουν να περάσουν εδώ τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο.

Ο Τζόκο Ουιντόντο θα συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μπαλί, σε μία κίνηση που στόχο έχει να διαβεβαιώσει ότι η απειλή από την έκρηξη ηφαιστείου στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό έχει παρέλθει.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι το Μπαλί είναι ασφαλές για αυτούς που σχεδιάζουν να περάσουν εδώ τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. Δεν θα πρέπει να υπάρχει πλέον κακή εντύπωση για το Μπαλί λόγω του θέματος με την έκρηξη του ηφαιστείου», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος, αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην ανατολική επαρχία της χώρας, την Παπούα.

Σε μια προσπάθεια να διαβεβαιώσουν ότι είναι οι τουρίστες στο Μπαλί είναι ασφαλείς, ο πρόεδρος και οι υπουργοί του αναμένεται να επισκεφθούν το νησί το σαββατοκύριακο.

Η Ινδονησία έχει ανακοινώσει ότι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί στο μεγαλύτερο μέρος του Μπαλί και το νησί είναι ασφαλές για τον τουρισμό, παρόλο που το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο στο όρος Αγκούνγκ παραμένει ακόμα στη βαθμίδα 4.

Ο τουρισμός στο Μπαλί έχει πληγεί σοβαρά από την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο όρος Αγκούνγκ, ενώ η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου πριν από 54 χρόνια στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.500 ανθρώπους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments