ΔΕΗ: Έρχονται μηνιαίοι λογαριασμοί για τους καταναλωτές | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 09:20

Μηνιαίους λογαριασμούς και όχι διμήνου θα στέλνει από τις αρχές του 2018 η ΔΕΗ σε όσους συναλλάσσονται ηλεκτρονικά με την επιχείρηση – μέσω της υπηρεσίας e-bill – αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν να το κάνουν και τώρα. 

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης μιλώντας στο συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017» του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), οι καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά τώρα είναι 850.000, ενώ το 2018 προβλέπεται να είναι 2 εκατ.

Οι λογαριασμοί θα αποστέλλονται κάθε μήνα στα email των καταναλωτών. Τα ποσά βέβαια, θα είναι έναντι και τον τέταρτο μήνα θα έρχεται ο εκκαθαριστικός.

Για εκείνους που πληρώνουν ηλεκτρονικά τα ποσά της κατανάλωσης ρεύματος η εφαρμογή τους ζητά να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Δηλαδή να συμπληρώσουν το ΑΦΜ και το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητας ώστε να ανανεωθεί η βάση των δεδομένων.

Σήμερα πολλοί ιδιωτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να λαμβάνουν μηνιαίους έναντι λογαριασμούς αντί για διμηνιαίους όπως κάνει η ΔΕΗ. Η πρόταση των ιδιωτικών παρόχων βοηθά τους πελάτες να κάνουν καλύτερη διαχείριση του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

Η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμά ότι αυτή η δυνατότητα θα παίξει σημαντικό ρόλο ώστε οι ανεξόφλητες οφειλές των ιδιωτικών παρόχων να παραμένουν σε χαμηλά και διαχειρίσιμα επίπεδα, παρά το γεγονός ότι απευθύνονται στο ίδιο πρακτικά πελατολόγιο με τη ΔΕΗ, των ανεξόφλητων οφειλών της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ.

TAGS: