Πολιτική

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η αλληλεγγύη δεν μπορεί ποτέ να είναι “a la carte”

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η αλληλεγγύη δεν μπορεί ποτέ να είναι “a la carte”
Ερωτώμενος για τις ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντά ότι «κανείς δεν μίλησε ποτέ για ποσοστώσεις στην Ευρώπη.

Την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση της Αυστρίας «δεν θα μεταβάλει την ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας» διατυπώνει με συνέντευξή του στο Euronews o Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ερωτώμενος για τις ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων, απαντά ότι «κανείς δεν μίλησε ποτέ για ποσοστώσεις στην Ευρώπη. Αυτή η λέξη δεν είναι μέρος του λεξιλογίου μας. Γράφτηκε στις εφημερίδες. Αυτό που αποφασίστηκε πριν από δυόμισι χρόνια στο Λουξεμβούργο από όλα τα κράτη-μέλη είναι να προχωρήσουμε μαζί, ενωμένοι και έτσι υιοθετήσαμε το σύστημα μετεγκατάστασης.

Πολύ σύντομα καταγράψαμε την άρνηση τριών χωρών που πρότειναν εναλλακτικούς τρόπους συνεισφοράς. Αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό διότι -και θέλω να είμαι σαφής- η αλληλεγγύη δεν μπορεί ποτέ να είναι "a la carte".

Αναφορικά με την τροποποίηση της συμφωνίας του Δουβλίνου, ο Δ. Αβραμόπουλος τονίζει: «Το νέο σύστημα του Δουβλίνου πρέπει να είναι πιο δίκαιο και πιο ισορροπημένο. Η προσπάθεια δεν πρέπει να πέφτει στους ώμους των χωρών της πρώτης γραμμής, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, ακόμη και η Βουλγαρία. Όλοι μιλούν για διαμοίραση της προσπάθειας. Θα έλεγα διαμοίραση της ευθύνης». Και αφού η τελική απόφαση θα ληφθεί με συμφωνία όλων των κρατών-μελών, «η εφαρμογή της θα είναι υποχρεωτική» για όλους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments