Υγεία

Άνοια: Τα δύο λαχανικά που βοηθούν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου

Άνοια: Τα δύο λαχανικά που βοηθούν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου
Το μαρούλι και το σπανάκι σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην καταπολέμηση της άνοιας.

Αμερικανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε αποκάλυψε πως η κατανάλωση συγκεκριμένων λαχανικών, βοηθούν να επιβραδυνθεί το φαινόμενο της άνοιας. Τα λαχανικά αυτά όπως αποκάλυψαν οι επιστήμονες είναι το μαρούλι και το σπανάκι. Καταναλώνοντας τουλάχιστον μια μερίδα ημερησίως η γήρανση του εγκεφάλου μπορεί να πάρει παράταση έως και 11 χρόνια.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν 960 άντρες και γυναίκες ηλικίας 58 έως 99 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν αναλυτικά διατροφικά ερωτηματολόγια και επίσης υποβλήθηκαν σε ειδικά τεστ αξιολόγησης της μνήμης και άλλων αντίστοιχων νοητικών παραμέτρων για διάστημα πέντε ετών κατά μέσο όρο.

”Η προσθήκη μιας μερίδας πράσινων λαχανικών στη διατροφή ημερησίως είναι ένας απλός τρόπος να ενισχύει κανείς την εγκεφαλική του υγεία” αναφέρει, η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Μάρθα Κλερ Μόρρις.

Τέλος, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση πράσινων φυλλωδών λαχανικών και άλλων τροφίμων που είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ, λουτείνη και β-καροτένιο μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσουμε τον εγκέφαλο υγιή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments