Διεθνή

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στις Φιλιππίνες: 182 νεκροί, 150 αγνοούνται

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στις Φιλιππίνες: 182 νεκροί, 150 αγνοούνται
Στο έλεος της τροπικής καταιγίδας οι Φιλιππίνες, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών σήμερα, ο αριθμός των νεκρών στις Φιλιππίνες ανέρχεται σε 182 έναντι 133 προηγουμένως. Επιπλέον, τουλάχιστον 150 άνθρωποι αγνοούνται.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, 70.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους εκ των οποίων οι 50.000 βρήκαν καταφύγιο στα κέντρα υποδοχής των αρχών.

Οι περισσότερες σοροί ανασύρθηκαν σήμερα από τα νερά του ποταμού Σαλόγκ στο Μιντανάο, όπου η καταιγίδα Τεμπίν προκάλεσε κατακλυσμιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν του επιτέθηκε ένας κροκόδειλος στο δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους, στη νήσο Παλαουάν, ενώ επιχειρούσε να δέσει το σκάφος του ενόψει της άφιξης των ακραίων καιρικών φαινομένων, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης Σαπάντ, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, τον Ράντο Σαλβασιόν, τα πτώματα που ανέσυραν οι αρχές στο Σαλόγκ προέρχονταν από την περιοχή Σαλβαντόρ.

Επιπλέον, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ορεινό χωριό Νταλάμα, κοντά στην πόλη Τουμπόντ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments