Γεφύρι Πλάκας: Το καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες για την αναστήλωσή του | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Δεκεμβρίου 2017, 08:30

Το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναστήλωση που απαιτείται να γίνει στο Γεφύρι Πλάκας, όπως επαναβεβαιώθηκε προ ημερών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού.

Στην Επιτροπή εξετάστηκε η πορεία των εργασιών για την αναστήλωση, παρουσία της υπουργού, του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και εκπροσώπων από τη γενική γραμματεία Νεωτέρων Μνημείων, του ΤΕΕ Τμήματος Ηπείρου και του Ε.Μ.Π..

Όπως ανακοινώθηκε, παραδόθηκε από τον μελετητή στο Υπουργείο Πολιτισμού η Στατική – Αρχιτεκτονική Μελέτη του έργου της αναστήλωσης, η οποία θα εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Μετά την έγκριση, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης του έργου, έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη να έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος και το καλοκαίρι να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Τονίστηκε, επίσης, πως εκτελέστηκαν, με άριστο τρόπο, από την Περιφέρεια Ηπείρου οι εργασίες στερέωσης και ενίσχυσης του δυτικού μεσόβαθρου και του δυτικού βάθρου του Γεφυριού, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στερέωσης – ενίσχυσης των βάθρων, κατά τους προηγούμενους μήνες, και την αισιοδοξία του για τη συνέχεια, εξέφρασε με δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

TAGS: