Γυναίκα

Χριστουγεννιάτικη μάσκα προσώπου με σοκολάτα – Για λάμψη και ενυδάτωση

Χριστουγεννιάτικη μάσκα προσώπου με σοκολάτα – Για λάμψη και ενυδάτωση
Τώρα στις γιορτές διαθέτουμε λίγο παραπάνω χρόνο για τον εαυτό μας. Ιδανικές μέρες για να κάνουμε μία μάσκα προσώπου.

Προκειμένου το πρόσωπό μας να ενυδατωθεί και να αποκτήσει τη χαμένη λάμψη του ώστε να είμαστε λαμπερές στο ρεβεγιόν σάς προτείνουμε να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με μαύρη σοκολάτα. 

Γράφει η Έπη Τρίμη

Είναι γνωστό πως η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που θρέφουν το δέρμα. Αυτά τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν την επιδερμίδα από τη βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες χαρίζοντας απαλό και νεανικό δέρμα. Η δε συχνή χρήση της μάσκας με σοκολάτα συμβάλει στο να έχετε μια επιδερμίδα φρέσκια και νεανική, κάτι που δικαιούται να έχει κάθε γυναίκα. 

Από τι φτιάχνετε η μαύρη σοκολάτα;  Η μαύρη σοκολάτα φτιάχνεται από βούτυρο -κακάο, ζάχαρη και κακαόμαζα. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα μιας σοκολάτας σε κακάο, τόσο πιο πικρή γεύση αποκτά και τόσο πιο ωφέλιμη είναι για την υγεία και την ομορφιά μας. 

Ποια είναι τα οφέλη της σοκολάτας για την επιδερμίδα μας;

-Δίνει λάμψη στο πρόσωπό-Ενυδατώνει το δέρμα-Προλαμβάνει τις ρυτίδες-Διαθέτει αντι-οξειδωτικά και αντιγηραντικές ιδιότητες-Αποτρέπει τις κηλίδες της ηλικίας-Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου-Διαθέτει μαγνήσιο που διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας. Συνάμα, τονώνει και βελτιώνει τη διάθεση. -Περιέχει καφεΐνη που δρα ως διεγερτικό στον οργανισμό, ενώ έχει τονωτική δράση στο δέρμα. -Η σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά κι έτσι κρατάει το δέρμα μας λείο, απαλό και λαμπερό. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και προστατεύει από τις UV ακτινοβολίες. 

Τι υλικά χρειάζονται για τη μάσκα σοκολάτας;

1/4 μαύρης σοκολάτας (καλό θα είναι να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο)1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι1/3 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι στραγγιστό

Τρόπος παρασκευής: 

Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (διπλή κατσαρόλα όπου η μια θα έχει νερό που βράζει και μέσα θα ενσωματώσουμε και τη δεύτερη με τη σοκολάτα. Μην τη βάλετε απευθείας στη φωτιά, γιατί η συγκεκριμένη σοκολάτα είναι πολύ εύκολο να «καεί». Όταν η σοκολάτα ρευστοποιηθεί εντελώς, άφησέ τη να κρυώσει λίγο προκειμένου να μπορεί να την ανεχτεί η επιδερμίδα σας κι έπειτα, ρίξτε όλα τα άλλα συστατικά (το μέλι, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι). Ανακάτεψε πολύ καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν η μάσκα είναι υπερβολικά ρευστή, τότε πρόσθεσε λίγο πλιγούρι βρώμης (περίπου 1- 2 κουταλάκια του γλυκού) για να γίνει πιο παχύρευστη. Ανακάτεψε και πάλι πολύ καλά ωσότου ομογενοποιηθεί!

Πώς θα τη χρησιμοποιήστε;

Τοποθετήστε τη μάσκα σε καθαρή στεγνή επιδερμίδα ( πρόσωπο & λαιμό) και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για να απλωθεί. Περιμένετε 15 λεπτά και αφαιρέστε με χλιαρό νερό ή ακόμα καλύτερη με μια ζεστή πετσέτα! 

Στη συνέχεια βάλτε μια κρέμα ενυδάτωσης. 

Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments