Είναι γεγονός: Κατασκευάστηκε το πρώτο ηλιακό τρένο – Ξεκίνησε το ταξίδι του (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Δεκεμβρίου 2017, 09:30

Η εταιρεία Byron Bay Railroad δημιούργησε το πρώτο ηλιακό τρένο. Πρόκειται για μία αμαξοστοιχία που λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια. Αν και δεν διανύει μεγάλες αποστάσεις, αποδεικνύει στην πράξη ότι ο Ήλιος είναι μια βιώσιμη πηγή ενέργειας για τη μεταφορά επιβατών.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ένα τρένο πλήρως φορτισμένο με ηλιακή ενέργεια πραγματοποίησε ένα σύντομο αλλά σίγουρα πρωτοποριακό ταξίδι στην Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Η εταιρεία κατασκευής της αμαξοστοιχίας, η Byron Bay Railroad, «ανάστησε» το επιβατικό τρένο για να αποδείξει ότι η ηλιακή ενέργεια μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά στις μεταφορές.

Το τρένο κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Οι ηλιακοί συλλέκτες στην οροφή του και σε διάφορα σημεία της διαδρομής παρέχουν όλη την ενέργεια που απαιτείται για τη διαδρομή των 3 χιλιομέτρων. Το τρένο είχε αρχικά δύο πετρελαιοκινητήρες, εκ των οποίων ο ένας έχει αντικατασταθεί από μπαταρίες και έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Ο δεύτερος κινητήρας θα παραμείνει στο τρένο σαν δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

TAGS: