Διεθνή

Αυστρία: Τι απαντά ο πρόεδρος της χώρας στα ρατσιστικά σχόλια ενάντια στο πρώτο μωρό του 2018

Αυστρία: Τι απαντά ο πρόεδρος της χώρας στα ρατσιστικά σχόλια ενάντια στο πρώτο μωρό του 2018
Ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν υπερασπίζεται το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στην Αυστρία το 2018, μετά τη θύελλα ρατσιστικών σχολίων στο διαδίκτυο επειδή οι γονείς του παιδιού είναι μουσουλμάνοι.

Ο επικεφαλής του αυστριακού κράτους, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο των οικολόγων Πρασίνων, ευχήθηκε στο μικρό κοριτσάκι το οποίο γεννήθηκε λίγες ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου στην Αυστρία.

«Καλωσήρθες, καλή μας Αζέλ!», έγραψε ο πρόεδρος της Αυστρίας, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, υπενθυμίζοντας στη συνέχεια σε όσους έκαναν ρατσιστικά σχόλια ότι «όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι, με αξιοπρέπεια και δικαιώματα» και καταδικάζοντας «το μίσος και την προπαγάνδα του».

Η Αζέλ Τάμγκα ονομάστηκε «το πρώτο μωρό της Βιέννης» για το 2018 και η φωτογραφία της αναρτήθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης, όπου εμφανιζόταν με τη μητέρα της, η οποία έχει καλυμμένο το κεφάλι της με χιτζάμπ.

«Εύχομαι αιφνίδιο βρεφικό θάνατο», έγραψε χρήστης κάτω από την είδηση στη σελίδα του ιστοτόπου Heute στο Facebook.

«Απελάστε αυτά τα σκουπίδια άμεσα», έγραψε ένας άλλος χρήστης. «Η γυναίκα έχει καρκίνο; Αλλιώς γιατί έχει καλυμμένο το κεφάλι της;», έγραψε ένας τρίτος.

Τα σχόλια έρχονται δύο εβδομάδες μετά την είσοδο στην κυβέρνηση του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας Αυστρίας (FPÖ), το οποίο συμμετέχει ως ελάσσων εταίρος του κεντροδεξιού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) του 31 χρονου καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Πολλοί διαδηλωτές είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην είσοδο του ακροδεξιού κόμματος στην κυβέρνηση, με πανό που έγραφαν, μεταξύ άλλων, «μην αφήσετε τους ναζί να κυβερνήσουν».

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο Βαν Ντερ Μπέλεν, ο καγκελάριος Κουρτς και τα μέλη της κυβέρνησής του δεν έχουν σχολιάσει το κύμα μίσους ενάντια στο νεογέννητο κοριτσάκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments