Πολιτική

Αναστέλλεται η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Αναστέλλεται η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό
Την αναστολή χορήγησης ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα της κυβέρνησης.

Δεκτό έγινε το αίτημα της κυβέρνησης για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η απόφασης για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο,  η απόφαση έχει να κάνει με λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για χορήγηση προσωρινής διαταγής με την οποία «παγώνει» η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

Η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των νομικών παραστατών του υπουργείου υποστηρίχθηκε ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προκειμένου να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αντίθετα, από την πλευρά του Τούρκου αξιωματικού, ο οποίος δεν παραστάθηκε στη διαδικασία, τονίσθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και της ίδιας τους της ζωής από αλλά κράτη.

Το Δικαστήριο θα αποφανθεί, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, επί του αιτήματος που κατέθεσε η κυβέρνηση για προσωρινή αναστολή της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για το άσυλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments