Πολιτική

Σύλληψη μετά το “πάγωμα” της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Σύλληψη μετά το “πάγωμα” της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό
Εξελίξεις στην υπόθεση της χορήγησης ασύλου του Τούρκου αξιωματικού με τον ίδιο να συλλαμβάνεται μετά την ανακοίνωση της απόφαση του Δικαστηρίου, να αποδεχτεί το αίτημα της κυβέρνησης και να μην του χορηγήσει- προσωρινά τουλάχιστον- άσυλο.

Το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτό το αίτημα για προσωρινή αναστολή της διαδικασίας χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για λόγους συμφέροντος του ίδιου του Τούρκου αξιωματικού, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση. Νωρίτερα, είχε γίνει δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η απόφασης για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Στην απόφαση υπάρχει ο όρος «να απέχει η Διοίκηση από κάθε ενέργεια σκοπούσα στην εξαναγκασμένη αναχώρηση του Τούρκου από τη χώρα». Αυτό σημαίνει πως η χώρα δεν μπορεί να τον εκδώσει.

Ο Τούρκος αξιωματούχος μετά την εν λόγω απόφαση συνελήφθη και μεταφέρεται στο Τμήμα αλλοδαπών. 

Τι υποστήριξε η πλευρά του Δημοσίου στο Εφετείο

Το αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για «πάγωμα» της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου είχε συζητηθεί, απόντος του ιδίου, κεκλεισμένων των θυρών στο Διοικητικό Εφετείο, την περασμένη Παρασκευή. 

Η πλευρά του Δημοσίου υποστήριξε ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιτάσσουν την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να διαφυλαχθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Τούρκιας, ενώ από την πλευρά των δικηγόρων του Τούρκου αξιωματικού υποστηρίχθηκε ότι η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανατροπής της.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου. 

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος χαρακτήρισε εθνική ντροπή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει ένσταση για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments