Υγεία

Και επισήμως ψυχική διαταραχή η εξάρτηση από τα video games

Και επισήμως ψυχική διαταραχή η εξάρτηση από τα video games
Έχεις εξάρτηση από τα video games; Δες τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμπεριέλαβε στην τελευταία έκδοση των παθήσεων που δημοσιεύει κάθε χρόνο και την εξάρτηση από τα video games.

Η νέα καταχώρηση για την εξάρτηση από τα βίντεο-παιχνίδια, την τοποθετεί επί της ουσίας μαζί με αυτήν από τις ναρκωτικές ουσίες. Στην αναφορά του σχετικά με τα επικίνδυνα video games, o ΠΟΥ αναφέρει ότι πρόκειται για παιχνίδια, «Online ή offline, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο βλαβερών επιπτώσεων, σωματικά ή πνευματικά στους ίδιους ή σε άλλους ανθρώπους γύρω τους».

Σχετικά με την εξάρτηση από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια η καταχώρηση του ΠΟΥ αναφέρει ότι η διαταραχή του gaming προκαλεί την απώλεια ελέγχου πάνω στη διαδικασία του παιχνιδιού, εσφαλμένη ιεράρχησή του ως πιο σημαντική δραστηριότητα και συνέχιση της διαδικασίας του παιχνιδιού, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις, όπως η κόπωση. 

Σχετικά με το θέμα, η Ένωση Ψυχαγωγικού Λογισμικού στις ΗΠΑ δήλωσε ότι «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωρίζει ότι η κοινή λογική αλλά και έρευνες καταδεικνύουν ότι τα video games δεν προκαλούν εξάρτηση. Βάζοντας αυτήν την επίσημη ταμπέλα πάνω τους, θέτει σε κίνδυνο τη διαδικασία αντιμετώπισης των πραγματικών ασθενειών, όπως είναι η κατάθλιψη και η αγοραφοβία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments