Γερμανία: Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των διερευνητικών συνομιλιών | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Ιανουαρίου 2018, 17:27 9 Ιανουαρίου 2018, 17:27

Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών, στην Γερμανία. Το βράδυ θα συνέλθουν οι πρόεδροι των δύο χριστιανικών κομμάτων, CDU/CSU, και των Σοσιαλδημοκρατών όπως και οι επικεφαλής των ΚΟ για να εξετάσουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και ειδικά τα σημεία όπου επικρατεί διάσταση απόψεων.

Οι διαφορές αφορούν μεταξύ άλλων το δικαίωμα επανένωσης οικογενειών για πρόσφυγες, το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τις συντάξεις.

Αναφορικά με τις συντάξεις οι Σοσιαλδημοκράτες αιτούνται την αύξηση των εισφορών για να μπορέσουν να διατηρηθούν και μελλοντικά στο σημερινό επίπεδο. Τα χριστιανικά κόμματα θα ήθελαν να διατηρηθούν οι ισχύουσες ρυθμίσεις.

Συμφωνία φαίνεται να επιτυγχάνεται σε ό,τι αφορά την φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων. Τελικά και οι βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές θα αποδεχτούν μάλλον το αίτημα των Σοσιαλδημοκρατών για αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 42% στα 45% για ετήσια εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ στους άγαμους και 120.000 στους έγγαμους.

Σε συμφωνία φαίνεται να κατέληξαν οι διαβουλεύσεις στον τομέα που αφορά την ενέργεια και το κλίμα. Ένας νέος μεγάλος συνασπισμός δεν πρόκειται να υλοποιήσει τον στόχο για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% ως το 2020 σε σχέση με το 1990. Πρόκειται για έναν στόχο που είχε θέσει ο απερχόμενος μεγάλος συνασπισμός τον Δεκέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των τριών κομμάτων, οι διερευνητικές συνομιλίες θα ολοκληρωθούν το αργότερο τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Ετικέτες: