Διεθνή

ΗΠΑ: “Πράσινο φως” σε καταστηματάρχες να μην εξυπηρετούν ομοφυλόφιλους

ΗΠΑ: “Πράσινο φως” σε καταστηματάρχες να μην εξυπηρετούν ομοφυλόφιλους
Στην πολιτεία του Μισισίπι, στις ΗΠΑ επιτρέπεται σε καταστηματάρχες να μην εξυπηρετούν ομοφυλόφιλους, επικαλούμενοι τα θρησκευτικά τους ''πιστεύω''.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που είχαν καταθέσει ομοφυλόφιλα ζευγάρια για την προστασία των πολιτικών τους δικαιωμάτων κατά νόμου της Πολιτείας του Μισισίπι, στις ΗΠΑ που επιτρέπει σε καταστηματάρχες να αρνηθούν να εξυπηρετήσουν ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και διεμφυλικούς.

Οι εννέα δικαστές δεν ακύρωσαν μια απόφαση υπέρ του νόμου που είχε εκδώσει τον Ιούνιο το 5ο Εφετείο της Νέας Ορλεάνης κρίνοντας τότε ότι οι ενάγοντες δεν είχαν έννομο δικαίωμα να προσφύγουν. 

Ο συγκεκριμένος νόμος, που έχει περάσει από το πολιτειακό κοινοβούλιο και έχει επικυρωθεί από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Φίλιπ Μπράιαντ δεν έχει ακόμη τεθεί σε εφαρμογή.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα στο Μισισίπι μέχρι να ανατρέψουμε αυτόν τον επιζήμιο νόμο, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη πολιτεία όπου οι βουλευτές θα περάσουν νόμους για να ανατρέψουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ», δηλώνει η Μπεθ Λίτρελ της οργάνωσης Lambda Legal.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments