Στιβ  Μπάνον: Παραιτήθηκε από το ακροδεξιό site που ο ίδιος δημιούργησε | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Ιανουαρίου 2018, 06:15 10 Ιανουαρίου 2018, 6:15

Ο Στιβ Μπάνον ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτης του Τραμπ, αλλά  οι απόψεις του αποδείχθηκαν πιο ακροδεξιές απ’ ό,τι μπορούσε να αντέξει ο Λευκός Οίκος και ο Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να τον διώξει.

Ο άλλοτε σύμβουλος στρατηγικής του Αμερικανού προέδρου ήταν από εκείνους που μίλησαν για να μπορέσει ο Μάικλ Γουλφ να γράψει το βιβλίο «Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ».

Ο Μπάνον, σύμφωνα με το βιβλίο, υποστήριξε ότι ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ διέπραξε «προδοσία» όταν συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Η συγγνώμη του Μπάνον δεν έσβησε τη… φωτιά. Και έτσι την Τρίτη έφτασε η στιγμή να τον αφήσει (τον Μπάνον) και το «παιδί» του (Breitbart). Μετά τον Λευκό Οίκο, του έδειξε την «πόρτα» και αυτό που ο ίδιος είχε δημιουργήσει.

Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ παραιτήθηκε από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ειδησεογραφικού site Breitbart News. Το οποίο απευθύνεται κυρίως στην αμερικανική δεξιά και άκρα δεξιά.

«Ο Στιβ είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της κληρονομιάς μας και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τη συνεισφορά του και για όσα μας βοήθησε να καταφέρουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Breitbart, Λάρι Σόλοβ με ανακοίνωσή του.

Ετικέτες: