Πολιτική

Νίκος Κοτζιάς: Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων

Νίκος Κοτζιάς: Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων
Ο Νίκος Κοτζιάς θα έχει την Πέμπτη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Οι κ.κ. Νίκος Κοτζιάς και Νικόλα Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στη συνάντηση των δύο ανδρών θα τεθούν ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ενίσχυσης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ονομασία

Τα Σκόπια δεν μπορούν να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί το ζήτημα του ονόματος, υπενθυμίζεται ότι δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας.

«Εμείς θέλουμε στην ονομασία της ΠΓΔΜ να δώσουμε ονομασία που θα είναι διακριτά διαφορετική από την ελληνική Μακεδονία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Επανέλαβε ότι επιδίωξη της Αθήνας είναι μια σύνθετη ονομασία, ενιαία για όλες τις χρήσεις και ερωτηθείς σχετικά με τις απόψεις του Πάνου Καμμένου για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι είναι φυσιολογικό στους κόλπους μιας κυβέρνησης να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. 

«Ο κ. Καμμένος δεν συμφωνεί με την χρήση του όρου «Μακεδονία» στα ελληνικά» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι η συμφωνία θα είναι καλή. 

O υπουργός Εξωτερικών είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για το ζήτημα της ονομασίας ενώ παράλληλα εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments