Ελλάδα

Ανδρέας Ξανθός: Ανακοίνωσε αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων

Ανδρέας Ξανθός: Ανακοίνωσε αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ανακοίνωσε νομοθετικές αλλαγές για το ωράριο των φαρμακείων.

Ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι η Κυριακή εξαιρείται από το ωράριο απελευθέρωσης για τα φαρμακεία. Όσον αφορά την έναρξη της διανυκτέρευσης, ξεκινά από τις 21.00 το βράδυ αντί για τις 20.00.

«Σε ένα πλαίσιο πλήρους απελευθέρωσης, εμείς βάζουμε κανόνες που εξασφαλίζουν, τόσο την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών, όσο και την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων φαρμακείων από την επεκτατική διάθεση των μεγάλων φαρμακείων», τόνισε ο κ. Ξανθός.

Αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς

Δεν προβλέπεται, από νομοθετικής άποψης, ορισμένη ώρα κλεισίματος των φαρμακείων που επιλέγουν το διευρυμένο ωράριο, αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σχολιάζοντας το Πολυνομοσχέδιο με τις αλλαγές στη λειτουργία των φαρμακείων που κατατέθηκε στη Βουλή.

"Οι ρυθμίσεις εξυπηρετούν μόνο όσα φαρμακεία επιλέξουν το διευρυμένο ωράριο. Το κάθε φαρμακείο, εντασσόμενο στο διευρυμένο ωράριο, θα δύναται (αφού το δηλώσει) να κλείνει όποια ώρα το επιθυμεί ελευθέρως και ανέλεγκτα. Και μάλιστα, ακόμη και διαφορετική ώρα ανά ημέρα, εβδομάδα κλπ” σημειώνει.

Ο ΠΦΣ προτείνει να οριστούν συγκεκριμένες ώρες ανοίγματος (08.00 ή 08.30) και κλεισίματος των φαρμακείων (20.30 ή 21.00). Μετά το πέρας της λειτουργίας όλα τα φαρμακεία θα είναι κλειστά (και τα διευρυμένα) και αμέσως μετά θα ξεκινούν οι διανυκτερεύσεις. 

Όπως αναφέρει, προκαλούνται ανεπίτρεπτες συνθήκες ανταγωνισμού μεταξύ των φαρμακείων παρά την ρητή κρίση του ΣτΕ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι δεν νοείται να υφίσταται ανταγωνισμός μεταξύ των φαρμακείων για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments