Γεωργία Γεννιά σε Τσίπρα: Αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων οι αλλαγές στα επιδόματα | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Ιανουαρίου 2018, 10:13 12 Ιανουαρίου 2018, 10:13

Η Γεωργία Γεννιά με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που κοινοποιεί και προς την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, εκφράζει την αντίθετη άποψή της.

«Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω», σημειώνει και προσθέτει: «Και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (250 εκατ. ευρώ) συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ». 

«Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη» αναφέρει μεταξύ άλλων, καλώντας τον καλέσει τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το θέμα.

Γεγονός πάντως είναι πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν δημοσιοποίησε την επίμαχη επιστολή και αυτή κατατέθηκε στα πρακτικά στην Βουλής από τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Δήμα. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πως διέρρευσε η επιστολή.

Η κυρία Γεννιά μόλις έμαθε πως η επιστολή της βγήγκε στη δημοσιότητα έσπευσε να μαζέψει τα όσα έγραφε και να ξεκαθαρίσει πως θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, άρα και τις περικοπές στα επιδόματα. Σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννιά εξέφρασε την απορία της πώς μια επιστολή, που εντάσσεται στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας που οφείλουν να έχουν οι βουλευτές με τους υπουργούς, βρέθηκε στα χέρια του κ. Χρίστου Δήμα. 

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης, πολύ περισσότερο που αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα επιδόματα. Επισήμανα την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια για εξορθολογισμό» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γεωργία Γεννιά.

Ετικέτες: