Πολιτική

Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ: Τι συζήτησαν στην μυστική συνάντηση στο Παλλάς

Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ: Τι συζήτησαν στην μυστική συνάντηση στο Παλλάς
Ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ, βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης μυστικής συνάντησης.

Λίγες ημέρες πριν από την συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές Αθήνας και Σκοπίων στην Νέα Υόρκη, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση, ήταν η άκρα μυστικότητα, κάτω από την οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο άνδρών, καθώς και τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, αφού το υπουργείο Εξωτερικών επέλεξε να μην εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

Πηγές από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, υποστήριξαν πως η συζήτηση ανάμεσα στους δυο άνδρες δεν μπήκε στο θέμα του ονόματος, αλλά στο χρονοδιάγραμμα και τα διαδικαστικά.

Εν τέλει, σύμφωνα με ανακοίνωση που ακολούθησε έγινε γνωστό: 

” Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος” .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments