Αντετοκούνμπο: «Θέλω να είμαι μέλος της Εθνικής» | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Ιανουαρίου 2018, 11:15

O αστέρας των Μπακς μίλησε στην Gazzetta dello Sport για την κούρσα διεκδίκησης του βραβείο του MVP: «Δεν το σκέφτομαι πολύ. Χαίρομαι που γίνεται κουβέντα γι αυτό, αλλά ο μόνος στόχος μου είναι να υπάρχει βελτίωση, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Βρισκόμαστε σε μια συγκεκριμένη περίοδο και θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάποιες ήττες, οπότε πρέπει να σηκώσουμε μανίκια και να προχωρήσουμε».

Για την δική του παρουσία είπε: «Μερικές φορές δυσκολεύομαι να βρω τον ρυθμό και να βάλω τους συμπαίκτες μου σε έναν ίδιο ρυθμό με μένα. Αυτό είναι ένα από τα κομμάτια που πρέπει να βελτιώσω. Η διείσδυση και η οργάνωση του παιχνιδιού είναι πράγματα που μας βοηθούν στην επίθεση. Στη συνέχεια, νομίζω ότι δουλεύω ακόμα περισσότερο τα τρίποντα. Σε αυτό το σημείο στην καριέρα μου θεωρώ πολύ σημαντικό να έχω καλό μακρινό σουτ».

Μιλώντας για τα μυστικά στο παιχνίδι του τόνισε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που κάνει το παιχνίδι μου ξεχωριστό. Το κλειδί βρίσκεται στην προσπάθεια και θέλω να είναι όσο πιο πλήρης γίνεται, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Κανένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίζει μόνος τα παιχνίδια. Χρειάζεται ομαδική προσπάθεια για να καταφέρει να κάνει το καθήκον του».

Σχετικά με τις ευθύνες που έχει στο παιχνίδι των Μπακς ανέφερε: «Έχω συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ευθύνες, εντός αλλά και εκτός παρκέ. Δεν αποτελεί έκπληξη πως ο προπονητής μου θέλει να ακούει τη φωνή μου στα αποδυτήρια. Θέλει να είμαι μια σταθερή παρουσία στην ομάδα. Είμαι συνηθισμένος ώστε να σασχολούμαι με τις αντίπαλες άμυνες, οι οποίες βάζουν ακόμα και τέσσερις παίκτες πάνω μου για να με πιέσουν».

Για την πορεία των Μπακς, αλλά και το All Star Game τόνισε: »Πρέπει να είμαστε λιγότερο αφελείς και να δούμε τους επόμενους τρεις μήνες της κανονικής περιόδου, ώστε να παλέψουμε για μια θέση στα Play off. Πρέπει να μάθουμε να υλοποιούμε κάθε ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για τη συνεχή υποστήριξή του, που με έστειλε στο All Star Game».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα: «Θέλω να είμαι στην Εθνική! Αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσω με τις υποχρεώσεις εδώ. Έχω άλλα πράγματα στο μυαλό μου, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να κάνω πίσω»

TAGS: