Έστειλε μήνυμα στη διοίκηση ο Γκαρσία | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Ιανουαρίου 2018, 09:56

Από το… πουθενά «έσκασε» στον Ολυμπιακό η είδηση ότι ο νέος τεχνικός της ομάδας, Όσκαρ Γκαρσία, υπολογίζει πλέον κανονικά τον μέχρι πρότινος «κομμένο», Μεχντί Καρσελά, τον οποίο επανέφερε στις προπονήσεις και στο ενεργό ρόστερ των Ερυθρολεύκων.

Πέραν των όσων συνεπάγεται σε αγωνιστικό επίπεδο η εν λόγω κίνηση, ταυτόχρονα φανερώνει πολλά σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο Γκαρσία και το πόσο «ζεστά» έχει πάρει τον ρόλο του στην τεχνική ηγεσία της νέας τους ομάδας.

Ο Καταλανός προπονητής θέλει εξ’ αρχής να πάρει τον πλήρη έλεγχο σε θέματα που αφορούν το αγωνιστικό σκέλος της ομάδας. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ζήτησε και πέτυχε από την διοίκηση της νέας του ομάδας, στην οποία ακόμα δεν έχει κλείσει ούτε μήνα, να επαναφέρει άμεσα στο ρόστερ έναν παίκτη που μόλις πριν από λίγο καιρό είχε θέσει η ίδια στο περιθώριο!

Ο Γκαρσία δείχνει από την αρχή ότι θέλει να είναι το «αφεντικό», τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τα αγωνιστικά ζητήματα. Εάν η πορεία του Ολυμπιακού στη συνέχεια δικαιώσει τις προσδοκίες και ο Καταλανός κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης, τότε θα πάρει τα «κλειδιά» και σε μεταγραφικό επίπεδο επαναφέροντας ουσιαστικά το ισπανικό μοντέλο, με βάση το οποίο λειτουργούσαν ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Μίτσελ.

Πάντως, παρά την επαναφορά του Καρσελά, δεν προβλέπεται να έχουν παρόμοια τύχη οι υπόλοιποι «κομμένοι» του Ολυμπιακού. Ο Μαροκινός πήρε την ευκαιρία του από τον Γκαρσία, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, με βάση τα τωρινά δεδομένα δύσκολα θα γίνει το ίδιο με κάποιον εκ των Καπίνο, Μίλιτς και Ζντιέλαρ.

TAGS: