Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Κρήτης: Έργα σε 450 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου

Περιφέρεια Κρήτης: Έργα σε 450 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου
Πρόκειται για έργο στην Περιφέρεια Κρήτης που θα έχει μήκος 7,93 χλμ με προϋπολογισμό 6,7 εκατ. συν 2,45 εκατ. ευρώ, που αφορούν τις απαλλοτριώσεις.

Σύντομα ξεκινούν οι διαδικασίες για την βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης σε 450 σημεία που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα, με το δεδομένο ότι η οδική ασφάλεια και η ανάπτυξη της ενδοχώρας είναι στις προτεραιότητες από την Περιφέρεια Κρήτης.

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, εγκαινιάζοντας σήμερα, στον Δήμο Αγ. Βασιλείου, τον δρόμο-διάνοιξη του τμήματος Παλέ- Αγκουσελιανά-Κάνεβος, παρουσία επισήμων και τοπικών αρχών.

Πρόκειται για έργο μήκους 7,93 χλμ με προϋπολογισμό 6,7 εκατ. συν 2,45 εκατ. ευρώ, που αφορούν τις απαλλοτριώσεις.

«Είναι ένα έργο που δίδει ανάπτυξη στον τόπο, αλλά και ασφάλεια και εξυπηρέτηση στους πολίτες και έγινε με σεβασμό στο περιβάλλον. Το έργο ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που έγινε πραγματικότητα» τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, ενώ ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο άλλο ενταγμένο σημαντικό έργο Αρμένοι-Παλέ, όπως επίσης και σε άλλα θέματα υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου, ενώ για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου συνολικά εκτίμησε ότι ο προϋπολογισμός των έργων για το 2018 θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αρναουτάκης εγκαινίασε επίσης το γήπεδο ποδοσφαίρου στα Σελλιά του Δήμου Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου, μετά από την ανακατασκευή του γηπέδου, που περιελάμβανε τοποθέτηση χλοοτάπητα, περίφραξη και άλλες παρεμβάσεις.

«Επενδύουμε στον αθλητισμό, στη νέα γενιά, ανέφερε ο περιφερειάρχης, παραδίδοντας το γήπεδο στην νεολαία, μια και το συγκεκριμένο έργο ήταν όνειρο χρόνων της νεολαίας και των κατοίκων που έγινε πραγματικότητα», είπε ο δήμαρχος.

«Επενδύουμε στον αθλητισμό, στη νέα γενιά, η νεολαία μας έχει ανάγκη τέτοια έργα» τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαριστώντας όλους για την συνεργασία, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του για την δημιουργία κερκίδας με σκέπαστρο στο γήπεδο.

Στα οφέλη του έργου στη νεολαία και στην τοπική κοινωνία αναφέρθηκε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε, τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να υπάρξουν μέσα από την καλή συνεργασία με τους θεσμικούς εκπροσώπους και τις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Στο ανακαινισμένο γήπεδο, πέρα από τις ανάγκες της ομάδας, αθλούνται 70 παιδιά των Ακαδημιών, ενώ θα εξυπηρετήσει ανάγκες μαθητών και αθλητών της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments