Όλγα Κεφαλογιάννη: Ορθά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για κατά συνείδηση συμμετοχή στο συλλαλητήριο | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Ιανουαρίου 2018, 10:23

Η κα. Όλγα Κεφαογιάννη επισημαίνει ότι "πρέπει αν είμαστε προσεκτικοί, σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία, να μην δημιουργούμε κλίμα έντασης και κοινωνικής πόλωσης". Ερωτηθείσα εάν είναι αισιόδοξη για την επίλυση του προβλήματος σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, μετά και τις προστάσεις Νίμιτς, η κ. Κεφαλογιάννη σημειώνει ότι "μία συζήτηση, γύρω από υποθετικά ονόματα, χωρίς την πλήρη εικόνα των διαπραγματεύσεων δεν δείχνει καμία σοβαρότητα" και αναφορικά με τη στάση της ΝΔ -εάν εμμένει στη θέση του διατύπωσε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι ή εάν ο διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν από μηδενικής βάσης- η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει πως "στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων πρέπει να υπάρχει συνέχεια και σταθερότητα απόψεων".

Πέραν τούτων, η κ. Κεφαλογιάννη υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση οφείλει, άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση να ενημερώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για τις εξελίξεις που υπάρχουν".

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο προσέθεσε στο δυναμικό της μία ακόμη βουλευτή, η κ. Κεφαλογιάννη εκτιμά ότι "η κυβέρνηση ειδικεύεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού, που όμως, δεν έχουν ουσία".

Κατά τα λοιπά η κ. Κεφαλογιάννη διαφωνεί με την κυβέρνηση ότι "η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα" γιατί, όπως λέει, "διαλύεται η μεσαία τάξη από την υπερφορολογία".

Τέλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη στην συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρεται και στην αυριανή εκδήλωση, με τη συμπλήρωση 6 χρόνων απουσίας του πατέρας της, Γιάννη Κεφαλογιάννη -ιστορικού στελέχους της ΝΔ-, λέγοντας ότι ο "Γιάννης Κεφαλογιάννης πίστευε στην εθνική συμφιλίωση, οραματίστηκε ένα αληθινό κράτος πρόνοιας και φροντίδας και αγωνίστηκε για τη διαφάνεια στην πολιτική".

TAGS: