Αθλητισμός

Ψάχνεται για Παναθηναϊκό ο Ένγκβαλ

Ψάχνεται για Παναθηναϊκό ο Ένγκβαλ
Ο συμπαίκτης του Λουκ Στιλ στην Μπρίστολ, Γκούσταβ Ενγκβαλ, ζήτησε πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό που ψάχνει 9άρι και ο Σουηδός επιθετικός παραχωρείται δανεικός.

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει ακόμα κάποιες περιπτώσεις επιθετικών με το μικρότερο δυνατό κόστος για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης του στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και ο 22χρονος Σουηδός στράικερ, Γκούσταβ Ενγκβαλ, συλλέγει πληροφορίες για το τριφύλλι!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA  ο 22χρονος διεθνής με την Σουηδία (2 συμ. με την ανδρών και 19 συμ. με 4 γκολ στην U21) επιθετικός ρώτησε τον πρώην πράσινο «κίπερ» και νυν συμπαίκτη του στην Μπρίστολ Σίτι, Λουκ Στιλ, για το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: το σύλλογο, τον προπονητή και τις ποδοσφαιρικές συνθήκες που υφίστανται για να διαπιστώσει εάν το περιβάλλον θα ευνοήσει το ίδιο και την εξέλιξη της καριέρας του.

Ο Στιλ είναι προφανές (όπου σταθεί κι όπου βρεθεί διαφημίζει το τριφύλλι) ότι θα του είπε τα καλύτερα, αλλά και την τραγική οικονομική κατάσταση, την ίδια στιγμή που η Μπρίστολ Σίτι έχει αποφασίσει να τον δανείσει μέχρι το καλοκαίρι, με τα τοπικά Μέσα να κάνουν αναφορά ενδιαφέροντος της Πλίμουθ.

Ο δε Σουηδός ατζέντης του παίκτη, Περ Γιόνσον, απάντησε λακωνικά: «no comment, ask Panathinaikos. Thank you very much…», στο σχετικό ερώτημα του SDNA. Ο Ενγκβαλ, που θα κλείσει τα 22 του χρόνια στις 29 του Απρίλη, έχει ύψος 1.84 και αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Αγωνίστηκε στην Γκέτεμποργκ από πολύ μικρός (16 χρονών) έχοντας 16 γκολ σε 64 συμμετοχές από το 2012 έως το 2016.

Στα 20 του χρόνια τον απέκτησε η Μπρίστολ Σίτι, όπου όμως δεν αγωνίστηκε παρά μόλις τρεις φορές και παραχωρήθηκε δανεικός στη Τζουργκάρντενς με την οποία είχε 8 γκολ σε 25 αγώνες.

Με την Εθνική Σουηδίας αγωνίστηκε δύο φορές, ενώ ήταν βασικός επιθετικός στην Εθνική Ελπίδων της χώρας του (19 συμμετοχές και 4 γκολ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ενγκβαλ έχει δικαίωμα μεταγραφής στην Ευρώπη, παρότι έχει αγωνιστεί σε δύο ομάδες (Μπρίστολ Σιτι, Τζουργκέρντενς) διότι το Σουηδικό πρωτάθλημα έχει άλλες ημερομηνίες έναρξης και εντάσσεται στην εξαίρεση του κανόνα μεταγραφών (όπως και τα πρωταθλήματα Ρωσίας, Φινλανδίας) της FIFA. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments