Πολιτική

Χρήστος Σπίρτζης: Θα υπάρχει χρέωση, αλλά όχι διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Χρήστος Σπίρτζης: Θα υπάρχει χρέωση, αλλά όχι διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο
"Θα υπάρχει χρέωση για όσους δεν είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών, όταν εγκατασταθεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων", ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Δεν θα υπάρξουν σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, αλλά θα υπάρχει χρέωση με το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

«Θα υπάρχει χρέωση για όσους δεν είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών, όταν εγκατασταθεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών.

Τόνισε πως θα ήταν παράλογο να τοποθετηθούν διόδια σε αυτές τις περιοχές και γι’ αυτό το υπουργείο του δεν θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

«Μέσω του νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων θα χρεώνονται μόνο όσοι δεν είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών, ενώ οι κάτοικοι Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού θα εξαιρούνται από τη χρέωση», είπε ο κ. Σπίρτζης ενώ συμφώνησε με τους κατοίκους των περιοχών, λέγοντας πως είναι παράλογα τα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Επισήμανε ότι όσα γίνονται αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι της Ε.Ε. για ζητήματα χρηματοδότησης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν ούτε μετωπικοί ούτε πλευρικοί σταθμοί.

«Τα διόδια θα υπάρχουν, αλλά θα εξαιρούνται από τη χρέωση οι κάτοικοι των δήμων της περιοχής που χρησιμοποιούν τον δρόμο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο», ξεκαθάρισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments