Σκοπιανό: Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ με αφορμή παλαιότερη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για «Νέα Μακεδονία» (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Ιανουαρίου 2018, 18:37

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο, η τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για την ονομασία της ΠΓΔΜ;» αναφέρει η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου και παραπέμπει σε βίντεο στο οποίο η κ. Μπακογιάννη ως υπουργός Εξωτερικών αναφέρει, πως το όνομα «Νέα Μακεδονία» θα μπορούσε να είναι, εν μέρει, γεωγραφικός προσδιορισμός.

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας:

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018. Ας μας πει το Μαξίμου ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται:

«Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των Υπουργών σας της Κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται το εξής απόσπασμα: “υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο που υπέγραφαν σημερινοί υπουργοί τον Απρίλιο του 2008 λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όταν η Ελλάδα έθεσε βέτο στην είσοδο της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία.

Διαβάστε το κείμενο ΕΔΩ

TAGS: