Το Ποτάμι: «Ναι» σε σύνθετη ονομασία, αν η συμφωνία είναι επωφελής για τη χώρα | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Ιανουαρίου 2018, 19:25

Μάλιστα, λίγες μόλις ώρες μετά την ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook με τα "12 όχι στα συλλαλητήρια", αλλά και ενόψει της συνάντησης Τσίπρα- Ζάεφ στο Νταβός, οι συνεργάτες του επισημαίνουν ότι το Ποτάμι έχει καταλήξει στη θέση που θα κρατήσει εάν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή ένα κείμενο συμφωνίας.

Διαμηνύουν ότι δεν θα λάβουν υπόψη τους τη στάση των ΑΝΕΛ, αλλά το συνολικό πακέτο που έρθει προς ψήφιση, εκτιμώντας πάντως, πως η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνητικού εταίρου δεν θα είναι συμπαγής και πως 3-4 βουλευτές του Πάνου Καμμένου θα στηρίξουν τη συμφωνία.

Στο ερώτημα που θέτουν πολλοί στον κ. Θεοδωράκη εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα αντέξει να φέρει στη Βουλή μια συμφωνία και να την ψηφίσει με δεδομένη την οργή που υπάρχει σε ένα κομμάτι της κοινωνίας και η οποία εκφράστηκε στο συλλαλητήριο της Κυριακής η απάντηση είναι «ναι».

Οι συνομιλητές του Σταύρου Θεοδωράκη εκτιμούν ότι ο μεγάλος ηττημένος των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό είναι η ΝΔ, καθώς δεν έχει ξεκάθαρη θέση και λειτουργούν ως βόμβα στην αυλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

TAGS: