Γεύση

Έξι τροφές (και όχι σούπες) ιδανικές για το κρύο

Έξι τροφές (και όχι σούπες) ιδανικές για το κρύο
Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και ο οργανισμός μας χρειάζεται...καύσιμα. Αυτές είναι οι 6 μαγικές τροφές για να ζεσταθούμε.

Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι ιδανικό φαγητό όταν έχει κρύο είναι οι σούπες. Όχι μόνο. Οι τροφές που ακολουθούν είναι εξίσου ιδανικές για να μας ζεστάνουν εκ των έσω:

1. Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C  σε σύγκριση με το πορτοκάλι. Παρά την κακή φήμη που έχουν, στην πραγματικότητα εάν ξέρεις πώς να τα μαγειρεύεις, είναι πεντανόστιμα.

2. Μακαρόνια ολικής αλέσεωςΜπορείς να σκεφτείς κάτι πιο απολαυστικό από μια πλούσια μακαρονάδα; Επίλεξε να τη φτιάξεις με ζυμαρικά ολικής αλέσεως, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Προκειμένου το σώμα σου να καταφέρει να ολοκληρώσει την πέψη τους, θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια, απ’ ό, τι εάν έτρωγες κοινά ζυμαρικά, με αποτέλεσμα να διατηρείται πιο ζεστό, εξαιτίας της τόσο έντονης δουλείας. 

3. ΒρώμηΔεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’ το να ξυπνάς το πρωί και να τρέχεις στην κουζίνα σέρνοντας πίσω σου την κουβέρτα για να φτιάξεις ένα μπολ βρώμης. Το συναίσθημα που έχεις όταν κρατάς το ζεστό μπολ, με το μυρωδάτο πόριτζ να αχνίζει πρέπει να είναι ένα από τα καλύτερα που μπορείς να νιώσεις το χειμώνα.

4. ΚαφέςΑνάλογη και η αίσθηση που νιώθεις όταν κρατάς στα χέρια σου μια κούπα με φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ. Και το καλύτερο; Η καφεΐνη που περιέχει ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου, με αποτέλεσμα το σώμα σου να καίει περισσότερες θερμίδες και έτσι να σε κρατά ζεστό.

5. ΦιστίκιαΗ βιταμίνη Β3, που περιέχουν, βοηθά στη ρύθμιση της ροής του αίματος, η οποία είναι το κλειδί για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος. Πρόσθεσέ τα στο γιαούρτι σου ή απλά επίλεξέ τα ως σνακ για να απολαύσεις τα οφέλη τους.

6. ΤζίντζερΗ θερμότητα από τα περισσότερα μπαχαρικά μπορεί στην πραγματικότητα να σε κάνει να νιώσεις πιο… παγωμένος, αφού σε κάνουν να ιδρώνεις περισσότερο. Το τζίντζερ ωστόσο είναι γνωστό ότι θερμαίνει το σώμα. Θυμήσου το την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάρεις σούσι!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments