Διεθνή

Αίγυπτος: Συνελήφθη ο βασικός αντίπαλος του Σίσι στις εκλογές

Αίγυπτος: Συνελήφθη ο βασικός αντίπαλος του Σίσι στις εκλογές
Συνελήφθη ο βασικός αντίπαλος του Σίσι στις εκλογές, για παραβίαση των κανονισμών της εκλογικής διαδικασίας.

Με την κατηγορία ότι παραβίασε τους κανονισμούς της εκλογικής διαδικασίας συνελήφθη στην Αίγυπτο ο βασικός υποψήφιος αντίπαλος του προέδρου Σίσι στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 26-28 Μαρτίου, ενώ αν χρειαστεί ο επαναληπτικός γύρος έχει προγραμματιστεί για τις 24-26 Απριλίου. 

Ο πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου του αιγυπτιακού στρατού, αντιστράτηγος Σάμι Άναν, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το Σάββατο, μεταφέρθηκε χθες στο γραφείο της στρατιωτικής εισαγγελίας στο Κάιρο αφού ο στρατός τον κατηγόρησε ότι παραβιάζει τους κανονισμούς, υποβάλλοντας υποψηφιότητα χωρίς πρώτα να λάβει άδεια, όπως δήλωσε ο γιος του και ένας από τους δικηγόρους του.

Ο εκπρόσωπος του Άναν αρνήθηκε ότι υπήρξε παραβίαση των κανονισμών. Οι κατηγορίες «οφείλονται στην εσφαλμένη ερμηνεία της ανακοίνωσής του», επεσήμανε ο εκπρόσωπος χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Ωστόσο η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας ανακοίνωσε ότι ο Άναν ακυρώνει την υποψηφιότητά του.

Ο Άναν, που διετέλεσε επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού από το 20005 ως το 2012, ήταν ο τελευταίος σημαντικός αντίπαλος του Σίσι που είχε απομείνει, αφού αρκετοί άλλοι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές αναγκάστηκαν να αποσυρθούν επικαλούμενοι απειλές από τις αρχές. Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments