Διεθνή

Βραζιλία: Συναγερμός από κρούσματα κίτρινου πυρετού

Βραζιλία: Συναγερμός από κρούσματα κίτρινου πυρετού
Σε συναγερμό βρίσκεται η Βραζιλία μετά από ενημέρωση για κρουσμάτων κίτρινου πυρετού.

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κίτρινου πυρετού καταγράφεται στην Βραζιλία καθώς τα δεκάδες θύματα αναγκάζουν την κυβέρνηση της χώρας να λάβει άμεσα μέτρα πρόληψης και προστασίας. 

 Χθες, Τρίτη, οι αρχές του Σάο Πάολο έκλεισαν το ζωολογικό κήπο και τους γειτονικούς βοτανικούς κήπους, ενώ η πόλη μαστίζεται από μία επιδημία κίτρινου πυρετού έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 70 ανθρώπων. 

 Οι αρχές δεν γνωστοποίησαν πότε θα επαναλειτουργήσουν. Σε ανακοίνωσή του, ο ζωολογικός κήπος τόνισε ότι μία άγρια μαϊμού βρέθηκε νεκρή την περασμένη εβδομάδα και οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για κίτρινο πυρετό. 

 Το πάρκο Τέχνης Inhotim, το οποίο προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού για να τους επιτραπεί η είσοδος. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του πάρκου, το μέτρο είναι προληπτικό και σε καμία περίπτωση δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα εκεί. Τα περιστατικά κίτρινου πυρετού έχουν αυξηθεί στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια αυτής της καλοκαιρινής περιόδου βροχοπτώσεων, με τους αξιωματούχους των αρμόδιων τμημάτων για την Υγεία να σχεδιάζουν τον εμβολιασμό εκατομμυρίων κατοίκων τις ερχόμενες εβδομάδες, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν το ξέσπασμα της νόσου. 

 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 148 περιστατικά στις νοτιοανατολικές πολιτείες Μίνας Γκεραΐς, Σάο Πάολο και Ρίο ντε Τζανέιρο. Από αυτά, τα 69 ήταν θανατηφόρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments