Λιβύη: 33 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση στη Βεγγάζη | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Ιανουαρίου 2018, 06:47

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τη διπλή βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, που διαπράχθηκε στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η πρώτη έκρηξη έγινε έξω από τέμενος στην κεντρική συνοικία Ας Σαλμάνι, καθώς οι πιστοί αποχωρούσαν μετά την απογευματινή προσευχή. Περίπου 10 ως 15 λεπτά αργότερα, αφού είχαν σπεύσει στο σημείο αστυνομικοί και τραυματιοφορείς, καθώς και αξιωματούχοι, σημειώθηκε η δεύτερη και ισχυρότερη έκρηξη βόμβας, που είχε τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο Mercedes σταθμευμένο στην απέναντι πλευρά του δρόμου, πλήττοντας ένα ασθενοφόρο και προκαλώντας μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών της γενικής διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας της ανατολικής Λιβύης, ενώ μεταξύ των τραυματιών ήταν ένας ανώτερος αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών. Ανάμεσα στα θύματα ήταν επίσης πολλοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και ένας Αιγύπτιος που εργαζόταν σε ένα εμπορικό κατάστημα μπροστά στο τέμενος. Σύμφωνα με πηγές, ο τελικός απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να είναι ακόμη βαρύτερος, καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

TAGS: