Νταβός: Οι κυρώσεις στοίχισαν στους Ευρωπαίους επενδυτές τις προσβάσεις τους στη ρωσική αγορά | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Ιανουαρίου 2018, 20:35

O Ρώσος υπουργός Ενέργειας ισχυρίστηκε σήμερα από το Νταβός ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, προκάλεσαν «αλλαγή φρουράς» στους ξένους επενδυτές.

Οι κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία οι δυτικές χώρες, είχαν ως αποτέλεσμα να έρθουν νέοι επενδυτές στη Ρωσία από άλλες περιοχές του κόσμου, ενώ πολλές δυτικές εταιρείες εξαιτίας αυτής της αλλαγή έχασαν τις προσβάσεις που είχαν στη ρωσική ενεργειακή αγορά. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. 

«Συντελείται απλώς αλλαγή επενδυτών και στη θέση των επενδυτών στους οποίους απαγόρευσαν να συμμετέχουν σε ρωσικά προγράμματα, ήρθαν νέοι επενδυτές, από άλλες περιοχές» με αποτέλεσμα «εκείνοι που έπαψαν να συμμετέχουν, να χάνουν απλώς τις αγορές», είπε χαρακτηριστικά ο Νόβακ.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε επίσης ότι η επιβολή των κυρώσεων έδωσε μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη της ρωσικής τεχνολογίας στον τομέα της εξόρυξης πετρελαίου. Παράλληλα ο Νόβακ είπε ότι η αξιοποίηση και μόνον των εγχώριων τεχνολογιών έχει και αρνητικό αντίκτυπο, καθώς στη ρωσική αγορά πρέπει να υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός με τις ξένες τεχνολογίες.

TAGS: