Πάολο Τζεντιλόνι: Δεν ενδιαφέρομαι για πολιτική συμμαχία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Ιανουαρίου 2018, 15:26

«Δεν ενδιαφέρομαι για πολιτική συμμαχία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι, ενώ, παράλληλα, ευχήθηκε να μην υπάρξει «αποτελμάτωση» της πολιτικής κατάστασης, σε ότι αφορά τη δυνατότητα σχηματισμού νέας κυβέρνησης. «Δεν θα αποκαλούσα λαϊκιστή τον Μπερλουσκόνι, αλλά πρέπει να διαπιστώσω ότι στη συμμαχία του, οι λαϊκιστές και οι αντιευρωπαϊστές όχι μόνο είναι παρόντες, αλλά υπερέχουν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

«Η κατάσταση της υγείας μου είναι καλή, αλλά η δέσμευσή μου, πριν από δεκατρείς μήνες, ήταν να προωθήσω τις μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσω κρίσεις όπως των τραπεζών και της μετανάστευσης. Η προσπάθειά μου αυτή ολοκληρώνεται με τις εκλογές. Μετά θα δούμε τι θα συμβεί», υπογράμμισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, ώστε με τις εκλογές αυτές να μην διακοπούν οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, με τη σημαντική συμβολή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων». 

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, μιλώντας στο Cnbc, δήλωσε βέβαιος ότι στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου «δεν θα θριαμβεύσουν οι λαϊκιστές και οι αντιευρωπαϊστές».

TAGS: