Πολιτική

Νίκος Βούτσης: Αναδιαμόρφωση του πολιτικού συστήματος λόγω Σκοπιανού

Νίκος Βούτσης: Αναδιαμόρφωση του πολιτικού συστήματος λόγω Σκοπιανού
"Και στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είπα ευθέως την εκτίμησή μου ότι γύρω από το Σκοπιανό ζήτημα θα αναδιαμορφωθεί, σε αρκετά μεγάλο βαθμό και οριζοντίως, ενδεχομένως το σύνολο του πολιτικού συστήματος." δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης.

"Ταυτόχρονα, θεωρώ ότι δεν μπορεί να αλλάξει και δεν θα αλλάξει, σε καμία περίπτωση, η κυβερνητική ευστάθεια, ότι θα υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία, μέσα στη Βουλή, σε σχέση με μία σύνθετη ονομασία, εφόσον υπάρχουν, επιμένω, οι ενδείξεις και οι προϋποθέσεις για να έρθει αυτή η πρόταση», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον realfm 97,8, αναφερόμενος στο Σκοπιανό.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «για μένα το κύριο είναι οι όποιες αλλαγές, που ενδεχομένως πιστεύω πως θα γίνουν στο πολιτικό σύστημα, όπως είπα προηγούμενα, να γίνουν επειδή θα λυθεί. Καταλάβατε, στο έδαφος μίας επίλυσης, στο έδαφος ότι η χώρα θα έχει βγει από μία από τις μεγάλες εκκρεμότητες, θα έχει ανοίξει τον δρόμο».

Και ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα είναι πολύ κακό, το καταλαβαίνετε, θα είναι διπλό κακό είτε λόγο αδιαλλαξίας της νυν ή οποιασδήποτε πολιτικής ηγεσίας στη FYROM είτε λόγο προβλημάτων που θα υπάρξουν στο εσωτερικό της χώρας και να μην βρεθεί λύση και να φορτωθεί σε αυτό το ζήτημα, πλέον, μία ανιστόρητη, εντελώς, κατάσταση διχασμού που θα οδηγήσει, τότε πια, σε τροποποίηση του πολιτικού χάρτη, νέα κόμματα από δεξιά κ.λπ. 

Θα είναι πάρα πολύ χειρότερο. Δεν ευελπιστώ, λοιπόν, θέλω να πω δεν ποντάρω, δεν εκτιμώ αυτό το δεύτερο. 

Στο πρώτο όμως, δηλαδή ότι η λύση αυτού του ζητήματος, εκ των πραγμάτων επειδή είναι κορυφαίο ζήτημα που ιστορικά τα τελευταία χρόνια συζητήθηκε στον δημόσιο χώρο, μπορεί να επιφέρει αλλαγές και μετατοπίσεις είναι ανοικτό, το βλέπουμε μπροστά μας να εξελίσσεται, επιδρούμε πάνω του, δεν χρειάζονται διχαστικές κορώνες». 

«Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μία ψύχραιμη συζήτηση, διότι αυτό που ψάχνουμε είναι ένας συμβιβασμός και μία σύνθετη ονομασία. Δεν είναι η συζήτηση πάνω σε απολυτότητες και εμμονές, που έχουμε δικαίωμα, βεβαίως, καθένας να έχει πάνω σε τέτοια μείζονα ζητήματα αλλά δεν είναι αυτά εν προκειμένω το πολιτικό διακύβευμα, και θα ήθελα να πω ότι θα πρέπει οι φωνές, οι πατριδοκαπηλικές, οι οποίες διαχρονικά δημιουργούν ένα διχαστικό κλίμα θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους ακροατήριο, που είναι πολύ πιο συρρικνωμένο από τον πολύ κόσμο που πήγε προχθές στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments