Υπoυργείο Εργασίας: Η κυβέρνηση ψήφισε συγκεκριμένα μέτρα για την αδήλωτη εργασία | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Ιανουαρίου 2018, 15:18

Απαντώντας στην κριτική, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι, για μία ακόμη φορά, τα δεδομένα είναι αποκαλυπτικά για τα ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την αδήλωτη εργασία

«Τα στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου "ΑΡΤΕΜΙΣ" για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας είναι απολύτως σαφή. Στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, όπως προέκυψε από τους στοχευμένους ελέγχους, το ποσοστό αδήλωτης εργασίας έχει μειωθεί στο 12,48%, το διάστημα Ιανουαρίου?Αυγούστου 2017, από 13,58% το 2016, 16,48% το 2015 και 19,17% το 2014» σημειώνει το υπουργείο.

Παράλληλα, τονίζει ότι η επιλεκτική και αποσπασματική παρουσίαση μηνιαίων στοιχείων από τη ΝΔ, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.

«Κανείς δεν ξεχνά ότι, επί των ημερών της ΝΔ, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας υποβαθμίστηκε και καταργήθηκαν 209 οργανικές θέσεις και ένα σύνολο τμημάτων, μεταξύ των οποίων το τμήμα νομικής στήριξης και το τμήμα πληροφοριακών συστημάτων. Αντίθετα, σήμερα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ενισχύεται με προσωπικό, με νέα μέσα και εργαλεία ελέγχου» διευκρίνιζει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. «Για το σκοπό αυτό»- υπογραμμίζει -«τον περασμένο Σεπτέμβριο, ψήφισε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση απαξίωνε συστηματικά. 

Για πρώτη φορά, σήμερα, επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες, επί των ημερών της ΝΔ, απολάμβαναν ασυλία».

TAGS: