Πολιτισμός

Φωτογράφος Άγριας Φύσης της Χρονιάς: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες φωτογραφίες (pics)

Φωτογράφος Άγριας Φύσης της Χρονιάς: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες φωτογραφίες (pics)
Υπέροχες φωτογραφίες της άγριας φύσης, με τον κόσμο να καλείται να ψηφίσει την καλύτερη.

Κάθε χρόνο, ο διεθνούς κύρους διαγωνισμός του βρετανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας καλεί φωτογράφους από όλον τον κόσμο να «βάλουν τη Φύση μέσα σε ένα κάδρο», με στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για την ομορφιά και την ευθραυστότητα του πλανήτη μας, προκειμένου να αναδειχτεί ο φωτογράφος άγριας φύσης της χρονιάς.

Το Natural History Museum έχει επιλέξει τους παρακάτω φιναλίστ και μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου το κοινό μπορεί να ψηφίσει την αγαπημένη του φωτογραφία.

Αφρικανικοί παπαγάλοι συνωστίζονται για να πιουν νερό, στο εθνικό πάρκο της Νότιας Λουάνγκουα στη Ζάμπια, μετά από παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας. «Μετακινούνταν προς τα εμπρός, παίρνοντας σειρά για να πιουν και να κάνουν μπάνιο, σαν να ήταν σε μεταφορικό ιμάντα» γράφει ο φωτογράφος.

Οι εικονιζόμενες καφέ αρκούδες στέκονται όρθιες και κοιτάζουν με περιέργεια να δουν τι κάνει ο φωτογράφος. «Η βροχή που πέφτει πάνω στη λίμνη προσφέρει περισσότερη ατμόσφαιρα στο καρέ» σημειώνει ο Μάρκο Ούρσο

Ένα μωρό ουρακοτάγκος βάζει το χέρι του μέσα στη παλάμη της μητέρας του. Ο φωτογράφος αιχμαλώτισε αυτήν την τρυφερή στιγμή στο νησί Βόρνεο της Ινδονησίας, όπου είχε πάει να καταγράψει τις τραγικές επιπτώσεις της εξάπλωσης της καλλιέργειας φοινικέλαιου στον οικότοπο των ουρακοτάγκων.

Οταν οι πολικές αρκούδες βγαίνουν από τις σπηλιές τους στην αρχή της άνοιξης, τα μικρά παραμένουν κοντά στις μητέρες τους για ζεστασιά και προστασία. Η φωτογράφος Ντέμπρα Γκάρσαϊντ περίμενε έξι ημέρες κοντά στη φωλιά τους στο εθνικό πάρκο Γαπούσκ, στη Μανιτόμπα του Καναδά, πριν επιτέλους βγουν.

Χαλκοκουρούνα πάνω στο κορμί μίας ζέβρας στο εθνικό καταφύγιο Μασάι Μάρα στην Κένυα της Αφρικής.

«Σε μια προστατευόμενη περιοχή της Χώρας των Ζουλού, στη Νότια Αφρική, το ματωμένο χέρι ενός κυνηγού στηρίζεται πάνω σε ένα ελεφαντόδοντο, καλυμμένο επίσης με το αίμα ενός αφρικανικού ελέφαντα. Το ζώο έπρεπε να πεθάνει λόγω σοβαρής λοίμωξης του χαυλιόδοντα, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Οι χαυλιόδοντες αφαιρέθηκαν και μεταφέρθηκαν σε χώρο φύλαξης, όπου καταγράφηκαν προσεκτικά σύμφωνα με τη νομοθεσία» γράφει στη συνοδευτική λεζάντα ο φωτογράφος.

Μία χουλιαρομύτα, είδος ερωδιού, προσγειώνεται στην Τάμπα Μπέι της Φλόριντα, δημιουργώντας με τα φτερά της έναν εντυπωσιακά συμμετρικό σχηματισμό.

«Κάποιες φορές όταν φωτογραφίζεις μεγάλα ζώα, είναι πολύ δύσκολο να τα απομονώσεις από το περιβάλλον, ειδικά όταν αυτό έχει πολλή πληροφορία». Ο φωτογράφος κατάφερε να τραβήξει τις καμηλοπαρδάλεις του πάρκου Μασάι Μάρα με φόντο τον λευκό, συννεφιασμένο ουρανό της Κένυας και παράλληλα να απαθανατίσει τη στιγμή που η μία καμηλοπάρδαλη περιποιείται τον σύντροφο της.

Χρησιμοποιώντας την τεχνική της μακράς έκθεσης, ο φωτογράφος αιχμαλώτισε το καπόνι εν κινήσει. Τα θωρακικά πτερύγια του συνήθως είναι κλειστά και απλώνονται όταν θέλει να προστατευθεί από τους θηρευτές του.

«Η Αρκτική είναι πανέμορφη όλον τον χρόνο, αλλά στα τέλη του χειμώνα όταν η θερμοκρασία φτάνει στους -30 βαθμούς Κελσίου, όλα είναι λευκά και ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα, γίνεται μαγευτική. Ο φωτογράφος ήταν πάνω σε βάρκα σε ένα φιόρδ απέναντι από το Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας όταν συνάντησε την πολική αρκούδα να περπατάει στην άκρη του πάγου με τη λευκή γούνα της να λούζεται στο φως του δειλινού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments