Κέιτ Μπλάνσετ: Η συγκλονιστική της ομιλία στο Ντάβος για τους πρόσφυγες (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Ιανουαρίου 2018, 06:37

Η διάσημη ηθοποιός, Κέιτ Μπλάνσετ, δεν δίστασε να καταδικάσει τον ντροπιαστικό τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες και κατηγόρησε τους πολιτικούς ότι ικανοποιούν τις λαϊκίστικες φωνές.

Στη συνέχεια, έκανε έκκληση για συμπόνοια, προκειμένου να βοηθηθούν οι 65 εκατ. εκτοπισμένοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 22 εκατ. πρόσφυγες.

«Είναι ντροπιαστικό. Υπάρχει τόση παραπληροφόρηση για τους πρόσφυγες. Αναγκάστηκαν να φύγουν και μετά τους διασύρουν στα ΜΜΕ», είπε η πρέσβειρα καλής θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ενώ επεσήμανε ότι μόλις το 1% των εκτοπισμένων έχουν μετεγκατασταθεί σε αναπτυγμένες χώρες.

«Οι πολιτικοί πρέπει να δείξουν συμπόνοια και ευθύνη», τόνισε η Μπλάνσετ. «Προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας να είναι συμπονετικά, ανεκτικά, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να μοιράζονται. Αλλά όλες οι δομές γύρω τους δεν κάνουν το ίδιο, οπότε είναι κάπως σχιζοφρενικός ο κόσμος στον οποίο ζουν», συμπλήρωσε.

Κάποια στιγμή, μιλώντας για την ιστορία που είχε ακούσει από έναν Σύρο πρόσφυγα, η Μπλάνσετ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Τον ρώτησα τι έφεραν μαζί τους. Μου είπε ότι είχαν 3 βαλίτσες.

Αλλά όσο πλησίαζαν στα σύνορα έπρεπε να τρέξουν γιατί τους πυροβολούσαν. Και είχε να διαλέξει αν θα κρατήσει τις βαλίτσες ή τα παιδιά του. Και κράτησε τα παιδιά του… Και αυτό μου έχει μείνει».

TAGS: