Διεθνή

(UPD) Εκτροχιασμός τρένου στο Μιλάνο – Τουλάχιστον 4 νεκροί (pics – vid)

(UPD) Εκτροχιασμός τρένου στο Μιλάνο – Τουλάχιστον 4 νεκροί (pics – vid)
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, εκ των οποίων οι τρεις φέρεται ότι είναι γυναίκες και 10 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά από τον εκτροχιασμό τρένου έξω από το Μιλάνο, το πρωί, λίγο πριν από τις επτά τοπική ώρα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Στο τρένο βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι που μετέβαιναν από την πόλη Κρεμόνα στο Μιλάνο για να εργασθούν. 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο εκτροχιασμός είναι πολύ πιθανό να προκλήθηκε από πρόβλημα στις ράγες, οι οποίες μετακινήθηκαν ελαφρά, όπως συμβαίνει, (υπό τον έλεγχο ηλεκτρονικού συστήματος) όταν πρέπει να περάσει μια δεύτερη αμαξοστοιχία.

Το δυστύχημα προκάλεσε τον τραυματισμό πάνω από 100 επιβατών. Δέκα από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

"Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι από τρεις ως πέντε βάσει των στοιχείων που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής", δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ του Μιλάνου και της κοντινής του πόλης Μπρέσια διακόπηκαν μετά το δυστύχημα, προσθέτει επίσης η Ferrovie dello Stato στην ανακοίνωσή της.

Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι στο εσωτερικό του συρμού βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένα αρκετά άτομα, ενώ φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τραυματίες να προσπαθούν τα σκαρφαλώσουν έξω από τα παράθυρα, με το αίμα να κυλά στα πλαϊνά των βαγονιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments