Δημήτρης Καμμένος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς δεν κάνουμε παρέα με Ρουβίκωνες | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Ιανουαρίου 2018, 14:33

Ο Δημήτρης Καμμένος μίλησε για ακόμη μία φορά για την συμπόρευση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις δηλώσεις του να προκαλούν μεγάλο θόρυβο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM, ο Δημήτρης Καμμένος, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «Δεν χειρίζεται καλά τα θέματα Ρουβίκωνα, Εξαρχείων και γι αυτό είμαστε εμείς εκεί, για να τους γυρίζουμε στον σωστό δρόμο. Εμείς παρέα με Ρουβίκωνες δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια, ούτε κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ο δολοφόνος, ούτε πετάμε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια».

Με αφορμή, πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη συνεργασία και τις θέσεις των ΑΝΕΛ για το όνομα της πΓΔΜ, ο Δημήτρης Καμμένος, ανέφερε «Νομίζω ότι ακούω κάποιες κραυγές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες για μένα δεν έχουν κάποια λογική, επειδή φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί ξέρουν αυτά που λέω, ότι δεν θα βρεθεί εύκολα λύση και με το όνομα και με τα αλυτρωτικά, μόνιμη και βιώσιμη, κακώς ασχολούνται μαζί μας. Κι ο κ. Σκουρλέτης χθες μας είπε διάφορα και ο κ. Κατρούγκαλος λέει κάποια άλλα, δεν το κατανοώ. Βλέπω κείμενα των 53, για αναγκαστική συμβίωση και να ξαναδούμε τις σχέσεις μας με τους ΑΝΕΛ κτλ, λες και είμαστε τίποτα "γκόμενοι" που δεν ξέρουμε πώς να πούμε ο ένας στον άλλον, πώς να χωρίσουμε». 

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, εμφανίστηκε σίγουρος πως δεν πρόκειται να φτάσει στη Βουλή, πρόταση για το όνομα της πΓΔΜ «Με το να κατεβάσουμε μία ταμπέλα ή να αλλάξει όνομα ένα δρόμος, δεν σημαίνει κάτι, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων με τα αλυτρωτικά», δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκαναν στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ. Πρόσθεσε πως «ένας έντιμος συμβιβασμός, λένε, μία δίκαιη λύση, κι όλα αυτά που λένε για τα Σκόπια δεν πρόκειται να βρεθούν ποτέ, γιατί αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν το Σύνταγμα».

Σχολιάζοντας τα συλλαλητήρια στην Ελλάδα για το όνομα της πΓΔΜ, ο Δημήτρης Καμμένος υπογράμμισε πως «Ο επισπεύδων σ΄αυτό το ζήτημα είναι τα Σκόπια, που θέλουν να μπουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Όλη αυτή η υπόθεση πάντως, έχει μία τεράστια ουσία, γιατί συσπείρωσε τον ελληνικό λαό. Αυτοί που μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν φασίστες. Αυτό το "κύμα" δεν θα ξεφουσκώσει. Καλά κάναμε και μαζευτήκαμε και δώσαμε τον παλμό για την Μακεδονία, για ένα πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα, αλλά δεν θα βρεθεί λύση στο θέμα.

«Πιστεύω ότι δεν θα έρθει πρόταση στη Βουλή, διότι δεν θα έχει κάνει συμφωνία με το άλλο μέρος έτσι ώστε να φέρει μια πρόταση» υποστήριξε, ο Δημήτρης Καμμένος, ενώ με απαξιωτικό τόνο πρόσθεσε «Μπορούν να τους αναγνωρίσουν και στον αστερισμό της Ανδρομέδας, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν θα μπουν με βέτο δικό μας». Παράλληλα, εκτίμησε πως όποιος φέρει στη Βουλή πρόταση με τον όρο «Μακεδονία» θα καταστραφεί πολιτικά. 

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής είχε μια… πικρή κουβέντα και για τον ομόλογό του, του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και το email που έστειλε σε ευρωβουλευτές, με φωτογραφίες Ελλήνων ευρωβουλευτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

«Λάθος του Παπαδημούλη, έγινε ο Δήμος Σταρένιος της Ευρωβουλής» σχολίασε ο Δημήτρης Καμμένος και πρόσθεσε «Είναι δυνατόν; Πού βρισκόμαστε; Ποιους καταδίδει; Ποιος έχει φασιστική και καταδοτική νοοτροπία και δείχνει με το δαχτυλάκι; Και ποιος είσαι εσύ που το κάνεις; Κι από πού κι ως πού; Έχει χαθεί λίγο η ψυχραιμία όλων.

Να έχεις ένα δημοκρατικό συλλαλητήριο και να βγάζεις φωτογραφία συναδέλφους και να τους δείχνεις στην Ευρωβουλή; Να μας κάνουν ντα; Η πράξη είναι ανήθικη, δεν είναι δημοκρατική, δεν είναι αριστερών ηθών. Οι αριστεροί δεν δείχνουν, συνήθως ήταν αυτοί που τους δείχνανε…»

TAGS: