Πολιτική

Νίκος Φίλης: Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια

Νίκος Φίλης: Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια
Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «κατηχητικό» και επίκληση του στρατού στο συλλαλητήριο. «Aκραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο».

Την άποψη ότι η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Νίκος Φίλης, ενόψει και του νέου συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό στην Αθήνα, στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «κατηχητικό» και επίκληση του στρατού στο συλλαλητήριο. «Aκραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε επίσης ότι «το να πάνε στο συλλαλητήριο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έξω από τις πολιτικές μας απόψεις». Ωστόσο χαρακτήρισε λάθος την επιλογή βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων να παραστούν. «Πιστεύω ότι είναι λάθος οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που πήγαν στο συλλαλητήριο. Ακραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν λάθος τόνο στο συλλαλητήριο»,ανέφερε.

«Επίσημη θέση της κυβέρνηση είναι η συνθέτη ονομασία, πάγια θέση την τελευταία 25ετία, η κυβέρνηση έχει μια γραμμή, δεν έχει δύο» επέμεινε πάντως ο πρώην υπουργός. Ο κ. Καμμένος, πρόσθεσε, έχει διαφορά άποψη θα την κουβεντιάσουμε στη Βουλή όταν έρθει η ώρα και θα τοποθετηθεί κι ο ίδιος.

Ο Νίκος Φίλης, τοποθετείται, σχολιάζοντας και τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.

«Ο κ. Καμμένος έχει μια διαφορετική άποψη. Θα την κουβεντιάσουμε όταν έρθει στην Βουλή. Είναι σαφές ότι αποκλίνει. Αλλά η χώρα μας έχει σύνταγμα, εκεί θα ψηφίσουν τα πολιτικά κόμματα. Η κυβέρνηση έχει μια γραμμή. Αν αύριο συναντηθεί ο κ. Καμμένος με κάποιον ομόλογό του πρέπει να πει την θέση της κυβέρνησης, όχι την προσωπική του θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης ξεκαθαρίζοντας ότι «Η κυβέρνηση έχει μια επίσημη θέση».

«Είναι λάθος η εμπλοκή της εκκλησίας σε ζητήματα πολιτικής», πρόσθεσε, ωστόσο επισήμανε ότι «ορθώς ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τον Αρχιεπίσκοπο, γιατί η εκκλησία έθεσε ένα θέμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments