Νταβός: Τι συζήτησε ο Τσίπρας στις συναντήσεις με Ντβορκόβιτς και Ράμα | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Ιανουαρίου 2018, 12:57

Οι ρωσικές επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των υποδομών και του τουρισμού τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  στο Νταβός με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.Οι συζητήσεις κινήθηκαν και γύρω από τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά την συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ανοίγει ο δρόμος για πλήρη ομαλοποίηση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων.

Όπως προκύπτει, Ελλάδα και Αλβανία είναι έτοιμες για στρατηγική συμφωνία που να επιλύει κρίσιμες διαφορές και να ανοίγει τον δρόμο για προώθηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Στη συνάντηση συζητήθηκαν σημεία που απομένουν για υπογραφή συμφωνίας και συμφωνήθηκε επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αλβανία. Οι δυο πρωθυπουργοί συνομίλησαν και για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, οι δυο ηγέτες συζήτησαν την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων και τη συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ, της τετραμερούς με Βουλγαρία και Ρουμανία, την πρωτοβουλία Αδριατικής- Ιονίας και σε άλλες πρωτοβουλίες στην περιοχή. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν.

TAGS: