Πολιτική

Πάνος Ρήγας: Εθνικισμοί και παιχνίδια προσωπικών στρατηγικών οδηγούν σε εθνικές ήττες

Πάνος Ρήγας: Εθνικισμοί και παιχνίδια προσωπικών στρατηγικών οδηγούν σε εθνικές ήττες
"Όταν γίνεται διαπραγμάτευση για σοβαρά εθνικά θέματα, θα συμβούλευα όσους επενδύουν σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί" δήλωσε ο Πάνος Ρήγας.

Μήνυμα σε όσους "επενδύουν σε προσωπικές στρατηγικές, με αφορμή την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ", έστειλε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

"Όταν γίνεται διαπραγμάτευση για σοβαρά εθνικά θέματα, θα συμβούλευα όσους επενδύουν σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί" δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο "ως αποτέλεσμα του εθνικισμού των συνταγματαρχών", σημείωσε ότι "έχουμε μία βαριά ιστορία εθνικών ηττών".

Ο κ. Ρήγας ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, διαχρονικά, υποστηρίζει την εθνική θέση που διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι από τον Κ. Καραμανλή και τόνισε την αναγκαιότητα επίλυσης του θέματος, τόσο για λόγους οικονομικής ανάπτυξης, όσο και για λόγους ειρηνικής συνύπαρξης με τη γείτονα χώρα. "Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προστατέψει όσο κανείς άλλος τα εθνικά συμφέροντα της χώρας" διαβεβαίωσε.

Όπως επισήμανε, ο αλυτρωτισμός θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, επαναλαμβάνοντας πως εθνικισμοί και παιχνίδια προσωπικών στρατηγικών έχει αποδειχτεί πως οδηγούν σε εθνικές ήττες.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τη ΝΔ που δεν έχει εκφράσει ξεκάθαρη θέση για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα και αντίθετα το χρησιμοποιεί στο πλαίσιο ακόμα μίας απέλπιδος προσπάθειας να ρίξει την κυβέρνηση. Επίσης, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ που δεν τόλμησε να ανοίξει ποτέ το θέμα και αφέθηκε να συμπαρασυρθεί από τις ακραίες θέσεις της συγκυβέρνησης στην οποία συμμετείχε.

Σε ερώτηση για τα συλλαλητήρια απάντησε πως "οι ακραίες αυτές αντιδράσεις τροφοδοτήθηκαν από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν ως σήμερα και από τις δύο χώρες" και επικρότησε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, "που αντιλαμβάνεται ότι οι εθνικισμοί και οι αλυτρωτισμοί οδηγούν σε αδιέξοδα".

Παράλληλα, ο κ. Ρήγας κατήγγειλε τον ακραία διχαστικό λόγο που στιγμάτισε το συλλαλητήριο στη χώρα μας, διαχωρίζοντας, ωστόσο, τους ομιλητές από τον κόσμο που συμμετείχε και καλώντας τους πολίτες να σκεφθούν ώριμα και να πάρουν τις δικές τους υπεύθυνες αποφάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments