Σταύρος Θεοδωράκης για το Σκοπιανό: O κάθε ηγέτης να ανοίξει τα χαρτιά του | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Ιανουαρίου 2018, 16:41

 Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξέφρασε την δικιά του άποψη για το Σκοπιανό, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

"Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι οι Σκοπιανοί έχουν πάρει σοβαρά την υπόθεση. Πρέπει να προχωρήσουν σε άλλες δύο μεγάλες αλλαγές όμως, στο Σύνταγμα και στα σχολικά βιβλία. Το ερώτημα είναι, αν τις κάνουν τις αλλαγές εμείς θα ανταποκριθούμε;" Ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας  στον Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη.

"Θέλουμε εθνική συνεννόηση και το πρώτο βήμα είναι ο κάθε ηγέτης να ανοίξει τα χαρτιά του. Να μην ρωτάει τον άλλο ποια είναι η θέση του, αλλά να πει τη δική του. Όπως ξέρετε εγώ βγήκα πολύ νωρίς και είπα την άποψή μου για μία σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”. Είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας να λες σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει μία ονομασία σε αυτό το κράτος χωρίς καμία αναφορά στη λέξη Μακεδονία’’, πρόσθεσε.

"Εμείς δεν θέλουμε να αναβληθεί και αυτή η εξέλιξη. Χάνουμε από αυτη τη καθυστέρηση. Πρέπει να λύσουμε σήμερα κάποια προβλήματα. Μπορεί αυτή η ευκαιρία να είναι η τελευταία" τόνισε, ενώ κατέληξε λέγοντας: "Πρέπει να βλέπουμε τους γείτονές μας σαν αυριανούς συμμάχους. Μπορούμε να το πιστέψουμε και να το κάνουμε. Η πΓΔΜ μας έχει ανάγκη. Εμείς είμαστε οι ισχυροί" .

TAGS: