Διεθνή

Κύπρος: Την Κυριακή στις 20:30 τα αποτελέσματα των εκλογών

Κύπρος: Την Κυριακή στις 20:30 τα αποτελέσματα των εκλογών
Περί τις 20:30 το βράδυ της Κυριακής θα έχει ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα στις εκλογές της Κύπρου.

Η Κύπρος κινείται σε ρυθμούς εκλογών. Ο γενικός έφορος εκλογής, Κύπρος Κυπριανού, διαβεβαίωσε ότι όλα είναι έτοιμα για να διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00, θα κλείσουν στις 18:00, ενώ γύρω στις 20:30 αναμένεται να έχει «ξεκαθαρίσει» το τελικό αποτέλεσμα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 550.876 άτομα και θα λειτουργήσουν 1.122 εκλογικά κέντρα σε Κύπρο και εξωτερικό. Οι πολίτες μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα προσκομίζοντας το εκλογικό βιβλιάριο ή την ταυτότητά τους, παλαιά ή νέα. Τα επαρχιακά γραφεία δέχονται αιτήσεις για αντικατάσταση εκλογικών βιβλιαρίων, λόγω απώλειας, μέχρι τις 13:00, αύριο.

Το πρωί παραδόθηκαν οι κάλπες στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων. Ο γενικός έφορος εκλογής υπενθύμισε πως οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και γενικά οι κομματικές δραστηριότητες λήγουν απόψε τα μεσάνυχτα.

Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας είναι οι πιο κρίσιμες για τους υποψηφίους, γι’ αυτό τα επιτελεία τους δίνουν την πιο αποφασιστική μάχη, έχοντας ως κατευθυντήριες γραμμές τα μηνύματα από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, που πραγματοποιούνται παγκύπρια. Σε αυτές τις μετρήσεις τα επιτελεία λαμβάνουν υπόψη και διάφορους άλλους παράγοντες, που τους βοηθούν στην προσπάθεια αποκρυπτογράφησης της κρυμμένης ψήφου.

Την ίδια ώρα, τα τηλέφωνα και οι «ομάδες κρούσης» σε πόλεις και χωριά εργάζονται νυχθημερόν, συλλέγοντας ψήφους για την τελική μεγάλη μάχη της Κυριακής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments