Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Βαν Γκογκ ζήτησε, χρυσή τουαλέτα του στείλανε (pics)

Ντόναλντ Τραμπ: Βαν Γκογκ ζήτησε, χρυσή τουαλέτα του στείλανε (pics)
Το Μουσείο Γκουγκενχάιμ της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να δανειστεί ένα έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για τον Λευκό Οίκο. Του αντιπρότεινε μάλιστα να δανειστεί ένα άλλο έργο, του Μαουρίτσιο Κατελάν: μια χρυσή πλήρως λειτουργική τουαλέτα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το μουσείο Γκούγκενχαϊμ να του δανείσει έναν πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ. 

Πρόκειται για τον πίνακα του 1888 «Landscape With Snow», στον οποίο απεικονίζονται ένας άνδρας να περπατά με το σκύλο του σε ένα χιονισμένο χωράφι.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου όχι μόνο του απάντησαν αρνητικά αλλά στη συνέχεια του πρότειναν να του στείλουν μια χρυσή τουαλέτα.

Το Μουσείο, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο πληροφορίες της Washington Post, ζήτησε συγγνώμη που αδυνατεί να κοσμήσει τον Λευκό Οίκο με έναν εξαιρετικό πίνακα του Βαν Γκογκ που απεικονίζει τοπίο στο χιόνι. Αντιπρότεινε όμως να λάβει ο Λευκός Οίκος μια χρυσή λεκάνη τουαλέτας 18 καρατίων.

Πρόκειται για μια χρυσή τουαλέτα που παρουσιάστηκε στο μουσείο τον Σεπτέμβριο του 2016. Η εν λόγω τουαλέτα μάλιστα ήταν πλήρως λειτουργική και έχει χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες πολιτών.

Σύμφωνα με τη Washington Post η Σπέκτορ έστειλε το ηλεκτρονικό μήνυμά της τον περασμένο Σεπτέμβριο γράφοντας ότι η Αμέρικα ήταν διαθέσιμη «αν ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία θα ήθελαν να την τοποθετήσουν στον Λευκό Οίκο».

Η Σπέκτορ μάλιστα έγραψε ότι το εν λόγω έργο τέχνης θα μπορούσε να δανειστεί στον Λευκό Οίκο για μεγάλο χρονικό διάστημα προσθέτοντας ότι «είναι εξαιρετικά πολύτιμο και ευαίσθητο αλλά θα μπορούσαμε να δώσουμε τις απαραίτητες οδηγίες χρήσης για την εγκατάσταση και τη συντήρησή του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments