Γκιγιέρμο Ντελ Τορο: Κατηγορείται ότι έκλεψε το σενάριο της ταινίας «The shape of water» (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 26 Ιανουαρίου 2018, 11:43

Συγκεκριμένα, ο γιος του Αμερικανού δραματουργού δήλωσε στη Guardian ότι το σενάριο της ταινίας του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο που είναι υποψήφια για 13 Όσκαρ έχει επί της ουσίας αντληθεί από το θεατρικό έργο «Let Me Hear You Whisper» που γράφτηκε το 1969. 

Το εν λόγω θεατρικό έργο πραγματεύεται την ιστορία μίας γυναίκας που εργάζεται ως επιστάτης σε ένα ερευνητικό εργαστήριο και δένεται συναισθηματικά με ένα δελφίνι, το οποίο και προσπαθεί να σώσει. 

Από την άλλη, το φιλμ των Ντελ Τόρο και Βανέσσα Τέιλορ αφηγείται την ιστορία μιας καθαρίστριας που εργάζεται σε εργαστήριο της Βαλτιμόρης στα 60’ς και ερωτεύεται ένα θαλάσσιο πλάσμα, το οποίο προσπαθεί, επίσης, να σώσει. 

 Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η κεντρική ιδέα, συγκεκριμένα σημεία της πλοκής και ορισμένοι χαρακτήρες παρουσιάζουν πράγματι αρκετές ομοιότητες με το «Let Me Hear You Whisper», η οποία κυκλοφόρησε ως τηλεοπτική παραγωγή πριν από 50 χρόνια. 

 «Είμαστε σοκαρισμένοι που ένα μεγάλο στούντιο γυρίζει ένα έργο τόσο εξόφθαλμα όμοιο με τη δουλειά του αποθανόντος πατέρα μου χωρίς κανείς να το αναγνωρίζει και να έρχεται σε επαφή μαζί μας για τα δικαιώματα», ανέφερε ο Zindel σε email που απέστειλε στη βρετανική εφημερίδα. 

Η δημιουργική ομάδα πίσω από το «The Shape of Water», όπου πρωταγωνιστεί η Sally Hawkins, έχει παρουσιάσει την ταινία ως πρωτότυπη ιδέα και δεν έχει αναφέρει πουθενά τη δουλειά του Zindel ως πηγή ή έμπνευση. Εκπρόσωπος της Fox Searchlight διέψευσε τις κατηγορίες και διαβεβαίωσε ότι ο Ντελ Τόρο δεν έχει δει ποτέ το έργο του Zindel.

TAGS: